Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

UE: contract cu GSK pentru un tratament anti-COVID

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 28 iulie 2021, ora 17:06

Comisia Europeană a semnat un contract cu compania farmaceutică GlaxoSmithKline (GSK), pentru 220.000 de doze dintr-un medicament împotriva COVID-19, pe bază de anticorpi monoclonali.

Medicamentul sotrovimab (VIR-7831) este dezvoltat de GSK împreună cu firma americană de biotehnologie Vir Biotechnology și poate fi folosit în tratamentul pacienților infectați, cu simptome moderate și fără oxigenoterapie, dar care prezintă un risc sporit de a dezvolta forme grave ale bolii, arată o informare a Comisiei Europene.

perfuzie-sotrovimab

Analizat de EMA

La ora actuală, sotrovimab este analizat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA). În Europa, 16 state membre doresc să achiziționeze medicamentul.  

Studii în derulare arată că tratamentul scade numărul pacienților care pot progresa spre forme mai severe ale bolii și care ar putea necesita spitalizare sau îngrijire la Terapie Intensivă.

Anticorpii monoclonali sunt proteine concepute in vitro care mimează capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva coronavirusului. Ei atacă proteina spike și blochează capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane.

Autorizat în SUA

Contractul recent semnat cu GSK le permite statelor membre UE să achiziționeze sotrovimab ori de câte ori e nevoie, de îndată ce medicamentul fie a fost autorizat pentru utilizare de urgență în statul respectiv, fie a primit o autorizație de marketing la nivelul Uniunii Europene, din partea EMA.

Sotrovimab a primit autorizație de urgență în SUA, pentru a fi folosit în tratamentul pacienților cu simptome ușoare și moderate de COVID-19, dar care riscă să dezvolte forme mai grave ale boii.

De la începutul pandemiei, Comisia Europeană a încheiat aproape 200 de contracte pentru diferite tratamente anti-COVID, în valoare de 12 miliarde de euro.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.