Circa 80 de fermieri și medici veterinari din România au participat la seminarul „Noi măsuri de combatere a rezistenței la antimicrobiene”, desfășurat la Grand Hotel București în zilele de 9 și 10 mai.
Instruirea a inclus sesiuni plenare cu prezentări privind actualizările legislative și sesiuni dinamice ale grupurilor de lucru axate pe specii specifice, împărtășind perspectivele, problemele și soluțiile fermierilor și medicilor veterinari, cu sesiuni de informare plenară și studii de caz identificate ale poveștilor de succes, se arată pe pagina de Facebook a Colegiului Medicilor Veterinari din România.
Obiectivul sesiunii de instruire a fost:
În perioada februarie 2024 - august 2026 vor fi organizate 30 de ateliere de formare pentru a contribui la tranziția către o utilizare redusă a antimicrobienelor și, în special, la obiectivul „De la fermă la consumator” (F2F) de a reduce vânzările globale ale UE de antimicrobiene pentru animalele de fermă și acvacultură cu 80 % până în 2030.
Materialele de instruire pot fi găsite în secțiunea bibliotecă a paginii web AMR F&V.
Sursă foto: Facebook Colegiul Medicilor Veterinari din România – Oficial
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe