Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Țigările electronice aromate, interzise în SUA

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE miercuri, 18 septembrie 2019, ora 09:16

În New York va fi interzisă comercializarea țigărilor electronice aromate, în urma răspândirii alarmante pe teritoriul SUA a misterioasei afecțiuni respiratorii asociată consumului acestor produse, anunță Reuters.

Guvernatorul orașului New York, Andrew Cuomo, a declarat că utilizarea țigărilor electronice aromate este periculoasă, obiceiul fiind deosebit de atractiv în special pentru tineri, aceștia devenind dependenți de nicotină încă de la vârste fragede.

Conform ultimelor statistici furnizate de US Centers for Disease Control and Prevention, aproximativ 400 de persoane din SUA suferă din cauza unei afecțiuni respiratorii care este asociată consumului de țigări electronice, fiind înregistrate șase decese din această cauză până în prezent. Deși încă nu a fost elucidată cauza, populația a fost informată să evite aceste produse potențial toxice, în special cele care conțin marijuana sau acetat de vitamina E. Totuși, în ciuda avertizărilor multiple, US Department of Health and Human Services a anunțat recent că aproximativ un sfert dintre elevii de liceu din SUA au utilizat țigări electronice în ultimele 30 de zile, procentele fiind în creștere comparativ cu cele de anul trecut (20,8%).

New York ar putea deveni al doilea stat american în care vor fi interzise țigările electronice aromate, după ce statul Michigan a introdus restricții similare la începutul acestei luni. În plus, Administrația Prezidențială a precizat că există planuri pentru înlăturarea țigărilor electronice din centrele comerciale în viitorul apropiat. Donald Trump, președintele SUA, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că sunt necesare măsuri „foarte, foarte puternice” în cazul țigărilor electronice, deoarece acestea reprezintă o amenințare pentru „copiii nevinovați”. Mai mult, Alex Azar, secretarul american al Sănătății, a anunțat că FDA va publica „un document de orientare”, care va duce la interzicerea acestor dispozitive.

Sursa foto: Shutterstock

Etichete: tigari electronice tigari aromate fumat

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.