Newsflash
Internaționale

Suedia recomandă a cincea doză de vaccin anti-COVID pentru persoanele vârstnice

de Dorina Novac - mai 24 2022
Suedia recomandă a cincea doză de vaccin anti-COVID pentru persoanele vârstnice

Suedia va recomanda cea de-a cincea doză a unui vaccin anti-COVID în toamna acestui an pentru persoanele de peste 65 de ani şi pentru cele incluse în categoriile de mare risc.

„Pandemia nu a dispărut”, a declarat ministrul Sănătăţii din această ţară, Lena Wallengren, într-o conferinţă de presă organizată la Stockholm, scrie Agerpres.

a cincea doza

Lena Wallengren a subliniat totodată importanţa vaccinării împotriva noului coronavirus şi a spus că toţi adulţii din Suedia vor putea să primească a patra doză a unui vaccin împotriva COVID-19 dacă doresc acest lucru.

Această măsură include persoanele de peste 60 de ani, precum şi pe cele care locuiesc alături de suedezii incluşi în categoriile cu mari riscuri medicale asociate noului coronavirus. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe