Newsflash
Internaționale

Și medicii din SUA se luptă cu stresul și anxietatea

de Florentina Ionescu - iul. 27 2020
Și medicii din SUA se luptă cu stresul și anxietatea

Medicii din mai multe orașe din SUA au avut niveluri ridicate de anxietate și de epuizare emoțională, potrivit unei analize realizate de cercetătorii de la University of California, San Francisco,

În primul studiu care a evaluat nivelurile de stres în rândul medicilor din SUA în timpul pandemiei de COVID-19, doctorii au raportat niveluri moderate spre severe de anxietate atât acasă, cât și la spital.

covid-19 personal medical anxietate stres

Un motiv care le-a însoțit anxietatea a fost îngrijorarea în ceea ce privește expunerea rudelor și a prietenilor la virusul SARS-CoV-2, scrie medicalxpress.com. Dintre cei 426 de medici de la urgență care au participat la sondajul de opinie, majoritatea au raportat schimbări în comportamentul față de familie și prieteni, în special faptul că le arătau celor dragi semne reduse de afecțiune.

„Expunerea ocupațională [la virus] a modificat comportamentul la majoritatea medicilor atât acasă, cât și la spital. Acasă, medicii sunt îngrijorați cu privire la faptul că își expun membrii familiei ori colegii de apartament, cu privire la posibilitatea de a se autoizola și cu privire la efectele izolării sociale în exces, din cauza activității lor în prima linie [în lupta cu COVID-19]”, a declarat autorul principal al studiului, dr. Robert M. Rodriguez, profesor de Medicină de Urgență la University of California, San Francisco.

Rezultatele studiului, care au apărut în 21 iulie în „Academic Emergency Medicine”, au arătat ușoare diferențe între bărbați și femei, iar astfel s-a observat că medicii femei au niveluri ridicate ale stresului. În rândul medicilor bărbați, cei mai mulți medici au raportat că efectele pandemiei asupra nivelului de stres resimțit acasă sau la spital au fost situate la 5, pe o scală de la 1 la 7 (1 însemnând că efectele pandemiei nu au fost resimțite deloc, 4 însemnând că efectele pandemiei se simt cumva, iar 7 însemnând că efectele pandemiei sunt simțite la un nivel extrem). În cazul medicilor femei, cele mai multe au evaluat efectul pandemiei asupra stresului de acasă și de la spital ca fiind undeva la 6.

Atât medicii femei, cât și cei bărbați au raportat că nivelurile de extenuare emoțională sau burnout au crescut de la perioada de dinainte de pandemie (o medie de 3) până la o medie de 4, după ce a început pandemia de COVID-19.

Cel mai mare nivel de îngrijorare a fost asociat cu lipsa echipamentului de protecție personală. Aceasta a fost măsura cel mai des citată de medicii americani (echipamentele de protecție personală), în ceea ce privește motivul pentru care se simt ușurați că sunt protejați.

Medicii, totodată, au explicat că resimt anxietate în legătură cu testele rapide de diagnostic inadecvate, cu privire la riscul de transmitere comunitară a virusului de către pacienții externați și cu privire la bunăstarea colegilor din spital diagnosticați cu COVID-19.

Cine sunt cei care au răspuns la chestionar

Răspunsurile din cadrul acestui sondaj de opinie vin de la medici rezidenți și nu numai, cu o vârstă medie de 35 de ani. Cei mai mulți dintre respondenți locuiesc sub același acoperiș cu un partener de viață, unii locuiesc singuri, iar alții au colegi de apartament. Aproape 39% dintre respondenți au un copil cu vârsta sub 18 ani.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe