Newsflash
Industria farmaceutică

Sanofi donează 100 de milioane de doze de hidroxiclorochină în 50 de țări

de Florentina Ionescu - apr. 13 2020
Sanofi donează 100 de milioane de doze de hidroxiclorochină în 50 de țări

Începând de vineri, 10 aprilie, compania Sanofi s-a angajat să doneze 100 de milioane de hidroxiclorochină (Plaquenil) către 50 de state. În plus, potrivit unui comunicat, compania a început deja să livreze medicamentul autorităților care l-au cerut.

În contextul global actual, compania și-a propus să ajute cât mai multe țări, începând cu statele în care medicamentul este înregistrat pentru indicațiile actuale aprobate, precum și în statele care nu au furnizori de hidroxiclorochină.

medicament donatie sanofi

De la începutul crizei generate de COVID-19, boala cauzată de virusul SARS-CoV-2, compania Sanofi a primit foarte multe cereri de la autoritățile din mai multe state, în privința acestui medicament. Prioritatea acum este de a se asigura continuitatea stocurilor acestui medicament pentru pacienții tratați conform indicațiilor actuale ale Plaquenil, printre care lupus și artrită reumatoidă, în timp ce se depun eforturile necesare pentru a le oferi guvernelor doze ale acestui medicament, în speranța că hidroxiclorochina ar putea fi un tratament eficient pentru COVID-19. Compania precizează în comunicatul de presă că va continua să doneze medicamentul guvernelor și spitalelor dacă studiile clinice în desfășurare demonstrează eficacitatea și siguranța hidroxiclorochinei la pacienții cu COVID-19.

Citește și: Sanofi România: Stocurile de Plaquenil sunt destinate exclusiv pentru pacienții aflați sub tratament

Potrivit sursei citate, compania și-a crescut deja capacitatea de producție cu până la 50% în cele opt locuri din lume unde se fabrică hidroxiclorochină și se află pe drumul cel bun pentru a crește și mai mult producția de hidroxiclorochină în lunile următoare. Va furniza hidroxiclorochină (Plaquenil) ori de câte ori este posibil, în vreme ce va asigura stocurile corespunzătoare pentru indicațiile actuale aprobate.

„Virusului nu îi pasă de conceptul de granițe, așa că nici nouă nu ar trebui să ne pese. Este esențial ca autoritățile internaționale, guvernele locale, producătorii și toți ceilalți jucători implicați în lanțul acesta al hidroxiclorochinei să lucreze împreună într-un mod coordonat pentru a se asigura că toți pacienții care ar putea beneficia de pe urma acestui potențial tratament pot avea acees la el. Dacă trialurile arată rezultate pozitive, sperăm ca donația noastră va juca un rol esențial pentru pacienți”, a declarat Paul Hudson, CEO al companiei Sanofi.


Notă autor:

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe