Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Sănătatea în 2022

Viața Medicală
Dr. Roxana Dumitriu-Stan vineri, 7 ianuarie 2022

Experţii propun mai multe strategii pentru a avea grijă de sănătate în 2022, iar pandemia de COVID-19 rămâne în prim-plan.

Vaccinarea continuă să fie prima recomandare pentru protecţia împotriva COVID-19. Conform datelor oficiale din SUA, vaccinarea populaţiei a prevenit 1,1 milioane de decese legate de COVID-19, peste 10,3 milioane de spitalizări și aproape 36 de milioane de infectări.

Deși unele studii avertizează că vaccinurile existente în prezent nu ar proteja împotriva infectării cu Omicron, acestea reduc totuși numărul spitalizărilor și al deceselor, lucru valabil în special dacă dozele booster au fost administrate.

Câţiva specialiști estimează că SUA vor putea depăși valul cauzat de varianta Omicron până la sfârșitul lunii ianuarie și că 2022 va însemna și sfârșitul pandemiei. De asemenea, pe viitor se vor putea evalua mai bine modul și viteza de transmitere pentru SARS-CoV-2.

Specialiștii nu cunosc încă evoluţia sezonieră a acestui virus, însă există un precedent al altor coronavirusuri cu un pattern sezonier. Pentru a exista tranziţia pandemie-epidemie, ţările trebuie să își construiască imunitatea, deci mai multe persoane trebuie să se vaccineze, iar în contextul în care încă există persoane care refuză vaccinarea, tranziţia ar putea dura mai mult.

În Israel, valul de infectări cauzate de Omicron ar putea conferi ţării imunitate „de turmă”, însă cu riscuri pentru indivizi și pentru sistemul de sănătate. De aceea, experţii recomandă ca această imunitate la nivel populaţional să fie atinsă prin intermediul vaccinării.

Citiți și: Infectări în Antarctica

https://edition.cnn.com/2021/12/29/health/pandemic-proof-resolutions-healthy-2022-gupta-wellness/index.html
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-59853772

Etichete: sanatate vaccinare covid-19 pandemie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.