Newsflash
Internaționale

Record de decese în SUA

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - oct. 8 2021
Record de decese în SUA

Peste 700.000 de decese au fost cauzate de COVID-19 în Statele Unite ale Americii, dintre care 100.000 în ultimele 108 zile.

dieAstfel, SUA se situează pe primele locuri la nivel mondial, în ceea ce privește numărul de decese legate de COVID-19, alături de Brazilia și India. Numărul de cazuri de îmbolnăviri a crescut semnificativ, această creștere fiind pusă pe seama variantei Delta și a infectărilor care au afectat în special persoanele nevaccinate.

În încercarea de a găsi o strategie pentru stoparea acestei creșteri accelerate, guvernatorul statului California a declarat săptămâna trecută că va implementa vaccinarea împotriva COVID-19 pentru studenţi, fiind primul stat american care va solicita acest lucru.

Vaccinarea va fi o condiţie pentru ca cei peste șase milioane de studenţi să fie prezenţi fizic la cursuri, iar pentru cei nevaccinaţi va rămâne opţiunea studiului individual, explică guvernatorul.

În luna august, autorităţile i-au solicitat personalului din învăţământ să opteze fie pentru vaccinarea anti-COVID, fie pentru testarea săptămânală.

În Connecticut a fost implementată vaccinarea obligatorie a angajaţilor din domeniile critice, prima categorie fiind reprezentată de personalul medical.

După deadline-ul de săptămână trecută, peste 63% dintre aceștia, adică 200.000 de angajaţi, erau vaccinaţi cu schema completă, iar 12% au început să fie testaţi săptămânal pentru COVID-19; însă 8.000 au rămas necomplianţi la oricare dintre cele două măsuri.

În New York nu a fost închisă nicio instituţie medicală în urma impunerii vaccinării angajaţilor, iar cifrele arătau, cu o săptămână în urmă, că 92% dintre îngrijitorii la domiciliu și 92% din personalul din spital aveau cel puţin o doză de vaccin administrată.

În Louisiana, cel mai mare sistem medical va începe aplicarea de amenzi de 200 de dolari pe lună angajaţilor care sunt căsătoriţi cu o persoană nevaccinată. Este vorba de Ochsner Health, iar măsura se va implementa în 2022.

Motivul din spatele acestei măsuri este reprezentat de costurile uriașe pe care le implică tratamentul pacienţilor cu COVID-19, în special pentru cei internaţi în cadrul secţiilor de terapie intensivă.

Citește și: Vaccinarea cu Moderna a persoanelor tinere, suspendată în două țări


Notă autor:

https://edition.cnn.com/2021/10/01/health/us-coronavirus-friday
https://www.foxnews.com/us/louisiana-health-system-fine-employees-spouses-unvaccinated

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe