Newsflash
Internaționale

Primul caz de „flurona”, infectare simultană cu SARS-CoV-2 și gripă

de Florentina Ionescu - ian. 3 2022
Primul caz de „flurona”, infectare simultană cu SARS-CoV-2 și gripă

Israelul a înregistrat primul său caz de „flurona” , fiind vorba despre un pacient care are în același timp COVID-19 și virus gripal.

Potrivit www.timesofisrael.com, este vorba despre o femeie însărcinată nevaccinată, care este infectată atât cu virusul SARS-CoV-2, cât și cu virusul gripal. Ea a fost externată din spital în stare bună, însă oficialii din Israel spun că ar putea să mai existe cazuri similare de „flurona” (cuvânt care include termenul „flu”, care înseamnă „gripă” în limba engleză). 

Mituri despre vaccinarea antigripală 

femeie gravida gripa si covid
Fotografie creată de Daniel Reche, de la Pexels
 

Joi, autoritățile au declarat că Israelul a confirmat primul său caz de infectare simultană la aceeași persoană cu virusul care cauzează gripa sezonieră și cu virusul care cauzează COVID-19. Cele două infecții au fost depistate la o femeie însărcinată nevaccinată care a avut simptome ușoare, arată sursa citată. 

Dr. Sandra Alexiu: „Vaccinul gripal este sigur” 

Unele rapoarte sugerează că astfel a fost marcat primul caz de infectare simultană cu virus gripal și virus SARS-CoV-2 din lume, însă nu trebuie să uităm că rapoarte cu privire la pacienții care sufereau atât de gripă, cât și de COVID-19 au ieșit la suprafață în SUA chiar la începutul primăverii anului 2020.

Israelul a înregistrat un vârf în ce priveșe cazurile de gripă în ultimele săptămâni, cu aproape 2.000 de persoane spitalizate, în contextul în care autoritățile se tem de o pandemie cu cele două boli: gripă și COVID-19. 

Dr. Marinela Stănculete: „Nu amânați să vă vaccinați antigripal” 

Oficialii din domeniul sănătății din acest stat au declarat că este probabil ca multe alte persoane să fie infectate cu virusul gripal și cu virusul SARS-CoV-2 în același timp, dar că este posibil ca acestea să nu fi fost încă diagnosticate. Cazul identificat de „Flurona”, așa cum a fost numită coinfecția gripă-COVID de unele persoane, a fost o formă relativ ușoară de boală, potrivit medicilor de la spitalul Beilinson.

„Boala aceasta (flurona – n.red.) este una singură. Infecțiile sunt virale și cauzează dificultate în respirație, întrucât ambele boli, atât gripa, cât și COVID-19, atacă tractul respirator superior”, a declarat Arnon Vizhnitser, directorul departamentului de ginecologie al spitalului Beilinson. 

Beneficiile vaccinării antigripale la adult și la copil 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe