Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Primul caz de „flurona”, infectare simultană cu SARS-CoV-2 și gripă

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 3 ianuarie 2022, ora 13:56

Israelul a înregistrat primul său caz de „flurona” , fiind vorba despre un pacient care are în același timp COVID-19 și virus gripal.

Potrivit www.timesofisrael.com, este vorba despre o femeie însărcinată nevaccinată, care este infectată atât cu virusul SARS-CoV-2, cât și cu virusul gripal. Ea a fost externată din spital în stare bună, însă oficialii din Israel spun că ar putea să mai existe cazuri similare de „ flurona” (cuvânt care include termenul „flu”, care înseamnă „gripă” în limba engleză). 

Mituri despre vaccinarea antigripală 

femeie gravida gripa si covid
Fotografie creată de Daniel Reche, de la Pexels
 

Joi, autoritățile au declarat că Israelul a confirmat primul său caz de infectare simultană la aceeași persoană cu virusul care cauzează gripa sezonieră și cu virusul care cauzează COVID-19. Cele două infecții au fost depistate la o femeie însărcinată nevaccinată care a avut simptome ușoare, arată sursa citată. 

Dr. Sandra Alexiu: „Vaccinul gripal este sigur” 

Unele rapoarte sugerează că astfel a fost marcat primul caz de infectare simultană cu virus gripal și virus SARS-CoV-2 din lume, însă nu trebuie să uităm că rapoarte cu privire la pacienții care sufereau atât de gripă, cât și de COVID-19 au ieșit la suprafață în SUA chiar la începutul primăverii anului 2020.

Israelul a înregistrat un vârf în ce priveșe cazurile de gripă în ultimele săptămâni, cu aproape 2.000 de persoane spitalizate, în contextul în care autoritățile se tem de o pandemie cu cele două boli: gripă și COVID-19. 

Dr. Marinela Stănculete: „Nu amânați să vă vaccinați antigripal” 

Oficialii din domeniul sănătății din acest stat au declarat că este probabil ca multe alte persoane să fie infectate cu virusul gripal și cu virusul SARS-CoV-2 în același timp, dar că este posibil ca acestea să nu fi fost încă diagnosticate. Cazul identificat de „Flurona”, așa cum a fost numită coinfecția gripă-COVID de unele persoane, a fost o formă relativ ușoară de boală, potrivit medicilor de la spitalul Beilinson.

„Boala aceasta (flurona – n.red.) este una singură. Infecțiile sunt virale și cauzează dificultate în respirație, întrucât ambele boli, atât gripa, cât și COVID-19, atacă tractul respirator superior”, a declarat Arnon Vizhnitser, directorul departamentului de ginecologie al spitalului Beilinson. 

Beneficiile vaccinării antigripale la adult și la copil 

Etichete: coinfectie coinfectie gripa-covid virus gripal gripa sezoniera gravide covid gravide covid-19 israel flurona

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.