Newsflash
ACTUALITATE Știri

Workshop regional, organizat de Ziua mondială de prevenire a gripei

de Florentina Ionescu - nov. 4 2024
Workshop regional, organizat de Ziua mondială de prevenire a gripei

În 30 octombrie 2024, Institutul Național de Sănătate Publică a organizat, în colaborare cu Direcțiile de Sănătate Publică ale județelor Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, workshopul regional „Vaccinurile salvează vieți!”.

Evenimentul s-a adresat medicilor de familie și asistenților medicali comunitari din regiunea Vest și a avut ca temă „Promovarea vaccinurilor compensate pentru grupele populaționale la risc”, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). 

Workshopul a fost organizat de INSP – Centrul Regional de Sănătate Publică Timișoara, chiar de Ziua mondială de prevenire a gripei (marcată la 30 octombrie). În cadrul acestuia au fost abordate aspecte legate de importanța vaccinării pe tot parcursul vieții. 

„Fiecare doză de vaccin recomandată este importantă pentru protejarea populației împotriva bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare. Conversațiile deschise despre vaccinare între personalul medical și pacienți cresc complianța populației la recomandările privind vaccinarea”, au transmis inițiatorii acestui demers. 

Pacienții trebuie încurajați să discute cu medicul lor de familie sau cu alți profesioniști din domeniul medical despre toate preocupările lor legate de vaccinare. 

Peste o sută de participanți 

La eveniment, care s-a derulat în format online, au participat peste 100 de profesioniști din domeniul medical din regiunea de Vest: medici de familie, asistenți medicali comunitari, profesioniști din compartimentele de Evaluare și Promovare a Sănătății și din compartimentele de Supraveghere Epidemiologică şi Control Boli Transmisibile din Direcțiile de Sănătate Publică ale județelor Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. 

În prezent, o serie de vaccinuri pot fi prescrise gratuit sau compensat 50% pentru multe grupe populaționale aflate la risc (vedeți anexa cu detalii despre grupele la risc). 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe