Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Posibil tratament pentru coronavirus, studiat in SUA

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 26 februarie 2020, ora 11:19

Recent, a început un studiu în Statele Unite ale Americii pentru a se testa un posibil tratament pentru coronavirus.

Presa străină scrie despre acest prim studiu clinic din Statele Unite, care are în vedere un posibil tratament pentru infecția cu noul coronavirus. Trialul clinic se desfășoară în Nebraska și se estimează că va include 400 de pacienți în 50 de zone din întreaga lume, au declarat ieri oamenii de știință.

medicament antiviral tratament studiu coronavirus

Potrivit Medical Xpress, jumătate dintre pacienții incluși în acest studiu internațional vor primi un medicament antiviral numit remdesivir, pe când cealaltă jumătate va primi o capsulă placebo. Totodată, există și alte studii, inclusiv unul care are în vedere acest medicament, care se desfășoară la nivel internațional în privința noului coronavirus.

Dr. Andre Kalil, cercetătorul care va supraveghea desfășurarea studiului din SUA, de la University of Nebraska Medical Center, a explicat că trialul clinic s-a dezvoltat rapid, drept urmare a epidemiei izbucnite în China. Pacienții care sunt spitalizați cu boala numită COVID-19, afecțiunea cauzată de coronavirusul din China, vor fi eligibili pentru a se înscrie în studiul clinic dacă au cel puțin simptome moderate.

Obiectivul oamenilor de știință, arată dr. Andre Kalil, este de a ajuta acele persoane care au cea mai mare nevoie de tratament. Potrivit aceleiași surse, 14 dintre persoanele evacuate de pe nava de croazieră din Japonia sunt tratate la centrul medical al Universității Nebraska, iar 12 dintre ei au fost testați pozitiv pentru boala COVID-19. În prezent, însă, nu există tratamente dovedite eficiente sau vaccinuri disponibile pentru noul virus descoperit în China, care a infectat peste 80.000 de persoane la nivel mondial.

Mai jos sunt cele mai recente cifre referitoare la cazurile raportate de coronavirus în lume: 

Sursa foto: unsplash.com

Etichete: pacienti coronavirus decese coronavirus coronavirus italia cazuri coronavirus infectii coronavirus coronavirus din China coronavirus medicament antiviral tratament coronavirus studiu clinic

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.