Newsflash
Internaționale

Pisicile, vulnerabile în faţa noului coronavirus

de Dr. Alina SIMACHE - mar. 5 2021
Pisicile, vulnerabile în faţa noului coronavirus

Virusul se transmite în rândul felinelor, dar nu și de la pisică la om. De asemenea, este puțin probabil ca pisicile să dezvolte simptome.

Foto 3

Deși pisicile sunt înalt susceptibile pentru infecţia cu SARS-CoV-2, potrivit unor cercetări din China recent publicate în Journal of Infectious Diseases, nu există dovezi că animalele ar putea transmite virusul oamenilor. Totuși, s-a observat că virusul poate fi transmis în rândul felinelor prin contact strâns. „În conformitate cu rezultatele obţinute de noi, și alte studii au raportat faptul că pisicile sunt deosebit de susceptibile la infecţia cu SARS-CoV-2, (...) însă este puţin probabil ca acestea să dezvolte boala clinică”, susţine dr. Chuan Qin, de la Beijing Key Laboratory for Animal Models of Emerging and Remerging Infectious Diseases, unul dintre autorii studiului.


Notă autor:

Bibliografie
1. Chuan Qin et al, Susceptibility and Attenuated Transmissibility of SARS-CoV-2 in Domestic Cats, The Journal of Infectious Diseases, 2021; jiab104, https://doi.org/10.1093/infdis/jiab104
2. Pet Cats Highly Susceptible to SARS-CoV-2-Medscape-Feb24, 2021
3. Reuters Health

ETICHETEcovidanimale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe