Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Pisicile, vulnerabile în faţa noului coronavirus

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 5 martie 2021

Virusul se transmite în rândul felinelor, dar nu și de la pisică la om. De asemenea, este puțin probabil ca pisicile să dezvolte simptome.

Foto 3

Deși pisicile sunt înalt susceptibile pentru infecţia cu SARS-CoV-2, potrivit unor cercetări din China recent publicate în Journal of Infectious Diseases, nu există dovezi că animalele ar putea transmite virusul oamenilor. Totuși, s-a observat că virusul poate fi transmis în rândul felinelor prin contact strâns. „În conformitate cu rezultatele obţinute de noi, și alte studii au raportat faptul că pisicile sunt deosebit de susceptibile la infecţia cu SARS-CoV-2, (...) însă este puţin probabil ca acestea să dezvolte boala clinică”, susţine dr. Chuan Qin, de la Beijing Key Laboratory for Animal Models of Emerging and Remerging Infectious Diseases, unul dintre autorii studiului.

Bibliografie
1. Chuan Qin et al, Susceptibility and Attenuated Transmissibility of SARS-CoV-2 in Domestic Cats, The Journal of Infectious Diseases, 2021; jiab104, https://doi.org/10.1093/infdis/jiab104
2. Pet Cats Highly Susceptible to SARS-CoV-2-Medscape-Feb24, 2021
3. Reuters Health

Etichete: covid animale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.