Newsflash
ACTUALITATE Știri

OMS România: 60% din bolile infecțioase umane provin de la animale

de Magdalena Tănăsescu - mar. 27 2024
 OMS România: 60% din bolile infecțioase umane provin de la animale

Din totalul bolilor infecțioase umane, 60% provin de la animale, în timp ce 75% dintre bolile infecțioase apărute recent sunt zoonoze, adică sunt transmise în mod natural între animale şi om.

Potrivit unei informări publicate de OMS România, reprezentanții Ministerului Sănătăţii, ai Institutului Național de Sănătate Publică și ai Ministerului Afacerilor Interne s-au întâlnit, la Sibiu, cu delegați ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și ai Ministerului Apărării Naționale.

De asemenea, la reuniune au participat și reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitare - Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului. 

 

Scopul întâlnirii l-a constituit evaluarea colaborării și consolidarea activității comune în ceea ce privește interacțiunea om-animal-mediu.

„Pe parcursul a trei zile, participanții au evaluat împreună colaborarea actuală și au identificat domeniile care trebuie îmbunătățite și acțiunile care trebuie întreprinse în ceea ce privește prevenirea, detectarea și răspunsul la zoonoze și alte evenimente privind sănătatea, care își au originea în interacțiunile dintre om-animal-mediu”, se menționează în anunțul OMS România.

Din 2019, România este prima țară din Regiunea Europeană a OMS care utilizează metodologia stabilită IHR-PVS National Bridging Workshop (NBW) pentru a desfășura această activitate, și – de asemenea - prima țară care a desfășurat un astfel de atelier în Uniunea Europeană.

Atelierul de lucru de la Sibiu a fost organizat împreună cu World Organisation for Animal Health, Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) și UN Environment Programme.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe