Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Pentru prima dată în istorie, izvorul Tamisei s-a deplasat cu 8 km în aval

Viața Medicală
L. Budin luni, 8 august 2022, ora 13:48

Izvorul fluviului Tamisa, situat în Marea Britanie, s-a deplasat pentru prima dată în istoria cunoscută cu opt kilometri în aval. Fenomenul s-a produs după mai multe săptămâni de secetă severă.

Deşi porţiuni ale albiei fluviale din Gloucestershire seacă în mod regulat pe timpul verii, experţii în climă şi hidrologie consideră că o deplasare pe o distanţă atât de mare reprezintă un semnal îngrijorător al impactului generat de schimbările climatice, informează dpa și Agerpres.

tamisa2

Ceea ce vedem că se întâmplă acum la izvoarele legendarului fluviu Tamisa este, din păcate, emblematic pentru situaţia cu care ne confruntăm în întreaga ţară, acum şi în viitor”, a declarat Christine Colvin, directoarea departamentului de promovare şi implicare socială din cadrul organizaţiei de mediu Rivers Trust.

Organizaţia a lansat un apel pentru accelerarea măsurătorilor hidrologice, o reducere rapidă a pierderilor de apă, sprijin pentru ca gospodăriile să îşi scadă consumul de apă - precum instalarea unor toalete cu debit redus şi a unor recipiente pentru captarea apei pluviale. Organizația pledează și pentru implementarea unor sisteme sustenabile de drenaj, inclusiv pentru grădini, zone umede şi pavaje permeabile, pentru a contribui la formarea unor depozite locale de apă subterană.

Tamisa este al doilea fluviu ca lungime din Regatul Unit.

Efectul variațiilor de temperatură asupra organismului

Alimentaţia pe vreme caniculară

Etichete: premiera in istorie izvor fluviu tamisa deplasare in aval seceta severa

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.