Newsflash
Internaționale

OMS lansează un curs despre coronavirus – Unde vă puteți înscrie

de Florentina Ionescu - feb. 3 2020
OMS lansează un curs despre coronavirus – Unde vă puteți înscrie

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) vine în sprijinul profesioniștilor din domeniul sănătății cu un amplu curs dedicat virusurilor care provoacă boli respiratorii, virusuri extrem de răspândite care pot cauza un număr foarte mare de decese.

Printre acestea se află și nCoV, noul coronavirus care are ca origine China. Experții din cadrul OMS prezintă prin acest curs atât metodele de detectare, prevenție, răspuns și control. 

curs OMS online despre coronavirus

Coronavirusurile reprezintă o familie mai mare de virusuri, despre care se știe că pot cauza îmbolnăvire, cum ar fi răcelile comune și chiar boli mai severe (MERS și SARS).

Un nou coronavirus (CoV) a fost identificat la finalul anului 2019 în Wuhan, China. Acesta este un nou coronavirus care nu a mai fost identificat până acum la oameni. Astfel, experții OMS au alcătuit un curs amplu, care le oferă celor interesați o introducere generală referitoare la nCoV și este destinat profesioniștilor din domeniul medical, managerilor și personalului medical care lucrează pentru ONU, organizații internaționale și ONG-uri. Cursul dedicat coronavirusului este în limba engleză și este gratis. Durata lui este de aproximativ 1 oră.

Echipele OMS lucrează în prezent la module adiționale, care vor fi urcate pe site-ul openwho.org în zilele următoare.

Câteva detalii despre conținutul acestui curs

Este împărțit în mai multe module:

  • un modul de introducere în ceea ce privește virusurile ce declanșează boli respiratorii, cu informații despre noul coronavirus;

  • modul dedicat detectării virusurilor respiratorii, inclusiv detectării nCoV, aici fiind incluse informații despre supraveghere și investigațiile de laborator;

  • un modul dedicat comunicării riscului și implicării comunităților, pentru a detecta, preveni și răspunde la cazurile de infecție cu nCoV.

Cei care doresc să se înscrie la cursul OMS dedicat noului coronavirus o pot face aici: openwho.org/sessions/new. Până în prezent, la curs s-au înscris 21809 persoane.

Mai jos sunt cele mai recente cifre referitoare la cazurile raportate de coronavirus în lume: 


Notă autor:

Sursa foto: captură openwho.org/courses/introduction-to-ncov

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe