Newsflash
Internaționale

Londra: campanie de vaccinare cu doze de rapel împotriva poliomielitei

de L. Budin - aug. 11 2022
Londra: campanie de vaccinare cu doze de rapel împotriva poliomielitei

Autoritățile sanitare britanice confirmă că virusul poliomielitic se răspândeşte în capitală pentru prima dată din anii ’80 încoace.

Autoritățile din Marea Britanie lansează o campanie de vaccinare cu doze de rapel împotriva poliomielitei, pentru copiii din Londra cu vârste sub 10 ani, după ce s-a confirmat că virusul se răspândeşte în capitală pentru prima dată din anii ’80 încoace, informează Reuters și Agerpres

londra2

Agenţia britanică pentru siguranţă sanitară UKHSA a identificat anul acesta, la Londra, 116 poliovirusuri din 19 probe din canalizare, după ce a trimis mai întâi o alertă despre descoperirea virusului, în iunie.

Nivelurile de poliovirus identificate şi diversitatea genetică au indicat că transmiterea avea loc în mai multe cartiere londoneze, a indicat agenţia.

Deocamdată, nu au fost identificate cazuri însă, în încercarea de a preveni un potenţial focar, medicii de familie le recomandă celor care au copii cu vârste cuprinse între 1 şi 9 ani să îi aducă la vaccinare cu doze de rapel ale serului anti-poliomielitic.

La Londra, ratele de imunizare variază, însă sunt sub 95% din rata de acoperire necesară pentru a ţine poliomielita sub control, arată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Tulpină de virus polio de tip 2, identificată în probe de mediu în preajma Londrei

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe