Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Londra: campanie de vaccinare cu doze de rapel împotriva poliomielitei

Viața Medicală
L. Budin joi, 11 august 2022, ora 10:31

Autoritățile sanitare britanice confirmă că virusul poliomielitic se răspândeşte în capitală pentru prima dată din anii ’80 încoace.

Autoritățile din Marea Britanie lansează o campanie de vaccinare cu doze de rapel împotriva poliomielitei, pentru copiii din Londra cu vârste sub 10 ani, după ce s-a confirmat că virusul se răspândeşte în capitală pentru prima dată din anii ’80 încoace, informează Reuters și Agerpres

londra2

Agenţia britanică pentru siguranţă sanitară UKHSA a identificat anul acesta, la Londra, 116 poliovirusuri din 19 probe din canalizare, după ce a trimis mai întâi o alertă despre descoperirea virusului, în iunie.

Nivelurile de poliovirus identificate şi diversitatea genetică au indicat că transmiterea avea loc în mai multe cartiere londoneze, a indicat agenţia.

Deocamdată, nu au fost identificate cazuri însă, în încercarea de a preveni un potenţial focar, medicii de familie le recomandă celor care au copii cu vârste cuprinse între 1 şi 9 ani să îi aducă la vaccinare cu doze de rapel ale serului anti-poliomielitic.

La Londra, ratele de imunizare variază, însă sunt sub 95% din rata de acoperire necesară pentru a ţine poliomielita sub control, arată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Tulpină de virus polio de tip 2, identificată în probe de mediu în preajma Londrei

Etichete: autoritati britanice campanie vaccinare ser antipoliomielitic prevenire focar

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC