Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Izolarea rapidă și eficientă a celulelor

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 22 iulie 2022

Cercetătorii de la Universitatea Brown au dezvoltat o modalitate avansată de a izola celule individuale din ţesuturi complexe.

poza2.16Într-un studiu publicat în Scientific Reports, aceștia arată că abordarea lor duce la rezultate de înaltă calitate și este superioară metodelor standard de izolare în ceea ce privește forţa de muncă, costul și eficienţa.

Procesul presupune ca un fragment de biopsie tisulară să fie plasat într-un recipient umplut cu lichid între doi electrozi paraleli. În loc de enzime, ei folosesc câmpul electric, ale cărui fluctuaţii creează forţe opuse în lichid. Aceste forţe fac ca celulele ţesuturilor să se miște într-o direcţie și apoi în direcţia opusă, ceea ce le face să se separe în mod curat sau să se disocieze unele de altele.

Noul proces a dus la disocierea ţesutului de biopsie în doar cinci minute, ceea ce înseamnă că a fost de trei ori mai rapid decât tehnicile enzimatice și mecanice de vârf descrise anterior în literatura medicală.

Potrivit cercetătorilor, această abordare este cu cel puţin 300% mai eficientă decât cele mai optimizate tehnici care au la bază utilizarea simultană a principiilor de disociere chimică și mecanică. Probele utilizate în studiu au fost ţesuturi hepatice bovine, celule de cancer de sân triplu negativ și ţesuturi de glioblastom uman.

Citiți și: O nouă speranţă pentru pacienţii cu limfom Hodgkin

Etichete: izolare celule biopsie tisulara biopsie glioblastom

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.