Newsflash
Internaționale

Israelul are în vedere vaccinarea copiilor de 12-15 ani

de L. Budin - apr. 1 2021
Israelul are în vedere vaccinarea copiilor de 12-15 ani

În mai, Israelul ar putea începe vaccinarea copiilor de 12-15 ani, au declarat oficiali din domeniul sănătăţii - după ce laboratoarele Pfizer şi BioNTech au anunţat că vaccinul lor este 100% eficient pe acest segment de vârstă.

Vaccinul Pfizer/BioNTech, bazat pe tehnologia ARN mesager, a fost primul aprobat în Europa la sfârşitul lui 2020. Utilizarea sa a fost aprobată în Israel şi în alte ţări pentru persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste, relatează agenţia AFP, preluată de Agerpres.

copil_masca1

Un studiu realizat în condiţii reale, pe 1,2 milioane de persoane, în Israel - unde mai mult de jumătate din populaţia de 9,2 milioane de locuitori a primit ambele doze de vaccin Pfizer/BioNTech - a arătat că vaccinul este eficient în proporţie de 94%.

Studii clinice recente americane, efectuate pe 2.260 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani care au fost imunizaţi cu serul respectiv, au demonstrat o eficacitate de 100% şi un răspuns robust de anticorpi.

Aşteptăm aprobarea Agenţiei pentru Medicamente din SUA (FDA). Acest lucru va fi discutat apoi aici, de echipa noastră de vaccinare”, a declarat, la un post public de radio, Nachman Ash, coordonatorul israelian al luptei împotriva COVID-19.

Copiii sunt mai feriți de formele grave ale bolii, iar cei sub 10 ani transmit virusul într-o măsură mai mică. Cu toate acestea, arată Hezi Levy, oficial din ministerul israelian al Sănătăţii, s-a constatat o creştere a numărului de copii spitalizaţi - unii fără simptome inițiale, dar care au suferit apoi complicaţii serioase.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe