Newsflash
Internaționale

Israel recomandă vaccinarea adulților cu a patra doză

de Dorina Novac - ian. 25 2022
Israel recomandă vaccinarea adulților cu a patra doză

Un comitet de experţi care consiliază Guvernul din Israel a recomandat extinderea eligibilităţii privind vaccinarea cu cea de-a patra doză la toate persoanele cu vârste de peste 18 ani.

Recomandarea de administrare a celei de-a patra doze a unor vaccinuri anti-COVID se aplică tuturor rezidenţilor adulţi dacă au trecut cel puţin cinci luni de la primirea celei de-a treia doze sau de la vindecarea lor după ce s-au infectat cu noul coronavirus, scrie Agerpres.

patru doze

„Decizia a fost luată prin prisma rezultatelor pozitive, care arată o protecţie de 3-5 ori mai mare împotriva formelor severe de COVID-19 după vaccinarea cu a patra doză”, au anunţat membrii acelui comitet de experţi într-un comunicat.

Experţii israelieni au mai spus că protecţia împotriva riscului de infectare este de două ori mai mare în rândul persoanelor vaccinate cu a patra doză în raport cu cele vaccinate cu trei doze.

„Această recomandare va trebui să fie însă aprobată şi de Nachman Ash, directorul general al Ministerului Sănătăţii, înainte ca Israelul să extindă campania naţională de vaccinare cu a doua doză de supra-rapel (booster)”, transmite sursa citată.

Israelul a început deja să administreze cea de-a patra doză de vaccinuri anti-COVID persoanelor de peste 60 de ani şi celor care fac parte din grupurile de mare risc – precum persoanele cu sisteme imunitare slăbite şi angajaţii din sectorul medical –, după apariţia variantei Omicron a noului coronavirus.

Până acum, peste 600.000 de rezidenţi israelieni au primit a patra doză. Şi alte ţări au ales să administreze al doilea booster.

Potrivit sursei citate, în Israel nu există însă un consens larg în privinţa nevoii de administrare a celei de-a patra doze.

Luni, înaintea deciziei anunţate de comitetul consultativ al Guvernului israelian, ministrul Sănătăţii din această ţară a declarat că nu crede că Israelul va oferi cea de-a patra doză de vaccin tuturor rezidenţilor.

„Noi am făcut acest pas, l-am analizat foarte serios, nu a fost o decizie uşoară, dar a fost bine că am procedat aşa”, a declarat ministrul Nitzan Horowitz, vorbind despre administrarea celei de-a patra doze unor categorii de populaţie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe