Newsflash
Internaționale

Infografic: zonele unde problema îmbătrânirii populației este accentuată

de Florentina Ionescu - nov. 18 2022
Infografic: zonele unde problema îmbătrânirii populației este accentuată

Un infografic realizat la finalul lunii octombrie de cei de la Statista.com arată care sunt zonele geografice unde problema îmbătrânirii populației este la un nivel alarmant.

Unele părți ale lumii se confruntă cu o criză în ceea ce privește îmbătrânirea populației într-un ritm accelerat. În acest infografic realizat de Statista.com, folosind date de la Population Reference Bureau, se vede că nicio regiune din lume nu este în prezent mai afectată de îmbătrânirea populației decât Europa.  

Populația de pe glob a ajuns la 8 miliarde 

Astfel, în țările Europei de vină ar fi scăderea numărului de nașteri și creșterea speranței de viață (lăsând la o parte anii de pandemie care au afectat populația). În Europa, proporția populației cu vârsta peste 65 de ani este acum mai mare decât proporția populației cu vârsta sub 15 ani, arată sursa menționată. 

imbatranirea populatiei continente statista
Fotografie de la Moe Magners: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sta-jos-sta-a-ezat-incre-it-ridat-5336022/

 

America de Nord are o problemă demografică similară, cei mai tineri locuitori din regiune abia reușind să depășească ca număr cei mai bătrâni locuitori, cu 18% în comparație cu 17%.

La nivel global, se estimează că un sfert din populație sunt oameni cu vârsta sub 15 ani, în comparație cu 10% care sunt persoanele care au vârsta peste 65 de ani.

După cum se vede în infografic, Africa are de departe cea mai mare diferență între populația cea mai tânără și populația cea mai îmbătrânită.

Autorul infograficului amintește că merită menționate câteva informații-cheie: speranța medie de viață în Africa, potrivit ONU, este de doar 56 de ani, deși este în creștere. De aceea, analiza aceasta trebuie privită dintr-o perspectivă diferită față de Europa unde, de exemplu, speranța de viață este de 77 de ani. 

imbatranirea populatiei problema
Sursa imaginii: https://www.statista.com/chart/28583/share-of-world-population-under-15-over-65-by-region/

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe