Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

GlaxoSmithKline opreşte vânzarea în SUA a unui medicament împotriva cancerului

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 23 noiembrie 2022, ora 15:27

Reprezentanții companiei farmaceutice GSK spun că vor continua studiile clinice în legătură cu acest tratament contra mielomului multiplu.

Compania a anunţat că Blenrep nu a reuşit să îndeplinească principalul obiectiv al unui studiu-cheie, menit să demonstreze că acest medicament este mai bun decât un alt tratament existent pe piaţă, informează Reuters și Agerpres. A apărut astfel temerea că autorizarea produsului ar putea fi anulată de agenția americană a medicamentului FDA.  

medicament-favipiravir

GSK a afirmat că a început procesul de retragere a autorizaţiei de comercializare a Blenrep în SUA, dar că va continua programele de studii clinice în legătură cu acest medicament. A adăugat că unii pacienţii vor avea opţiunea de a se înscrie în studiu, pentru a avea acces în continuare la tratament.

Vom continua programul de studii clinice DREAMM şi colaborăm cu FDA în vederea găsirii unei căi de urmat pentru această opţiune importantă de tratament în cazul pacienţilor cu mielom multiplu”, a declarat reprezentantul GSK, Sabine Luik.

Blenrep va fi comercializat în continuare în 17 țări – majoritatea din Uniunea Europeană. GSK comunică cele mai recente date clinice autorităţilor sanitare din UE, a afirmat un reprezentant al companiei.

Medicamentul a primit aprobarea de urgenţă a FDA în 2020 şi este recomandat pentru pacienţii cu mielom multiplu recidivat sau refractar care au primit cel puţin patru terapii anterioare.

Medici de familie și farmaciști au fost instruiți în domeniul drogurilor

Etichete: anunt gsk retragere autorizatie in sua medicament contra mielomului multiplu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC