Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Cancer endometrial: Comisia Europeană, undă verde pentru tratamentul GSK

de L. Budin - dec. 13 2023
Cancer endometrial: Comisia Europeană, undă verde pentru tratamentul GSK

GlaxoSmithKline (GSK) a primit undă verde din partea Comisiei Europene pentru comercializarea medicamentului său, utilizat pentru tratarea pacientelor diagnosticate cu cancer endometrial, în combinaţie cu chimioterapie.

 

Comisia Europeană a autorizat comercializarea medicamentului Jemperli (numele comercial pentru dostarlimab), utilizat în combinaţie cu carboplatină şi paclitaxel (chimioterapie) la pacientele suferind de un cancer avansat al endometrului, nou diagnosticat sau recidivant, a precizat GSK într-un comunicat preluat de AFP și Agerpres.

Decizia a fost luată în baza unui studiu clinic care a demonstrat un efect pozitiv al tratamentului în supraviețuirea „fără o progresie a cancerului” - adică durata în care un pacient nu se confruntă cu o agravare a bolii - , precum şi în „supravieţuirea globală”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe