Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

EMA aprobă vaccinul Moderna pentru copiii cu vârsta între 6 şi 11 ani

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 4 martie 2022, ora 16:07

Agenţia Europeană pentru Medicamente - EMA a anunțat joi că a autorizat vaccinul Moderna împotriva coronavirusului pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani.

Directorul EMA pentru riscuri vaccinale şi ameninţări biologice, Marco Cavaleri, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în cazul copiilor mai mici li se va administra jumătate din doza administrată copiilor mai mari şi adulţilor, scrie Agerpres.

vaccinare copii

Cavaleri a spus că studiile au demonstrat în cazul copiilor mici un răspuns imun comparabil cu cel observat la populaţiile mai în vârstă, măsurat prin nivelul de anticorpi neutralizanţi împotriva coronavirusului.

De asemenea, reprezentantul EMA a declarat că vaccinul Moderna este recomandat pentru utilizare ca doză de rapel (booster) la persoanele care au primit alte vaccinuri.

Copiilor li s-a administrat anterior vaccinul Pfizer-BioNTech, singurul vaccin aprobat de EMA pentru cei de 5 ani şi peste această vârstă.

Totodată, EMA a recomandat joi doze de rapel cu vaccinul Pfizer-BioNTech pentru cei de 12 ani şi peste această vârstă.

Cavaleri a precizat că datele din diverse ţări – printre care Israel şi Statele Unite –, care acoperă peste 400.000 de copii, au indicat faptul că o a treia doză de vaccin Pfizer-BioNTech la copiii de 12 ani şi peste această vârstă este „sigură şi eficientă”.

Etichete: vaccin Pfizer-BioNTech vaccinare copii EMA Moderna

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC