Newsflash
Internaționale

Coronavirus: UE vrea o atitudine comună privind călătorii care vin din China

de L. Budin - ian. 3 2023
Coronavirus: UE vrea o atitudine comună privind călătorii care vin din China

Țările UE urmează să adopte miercuri, 4 ianuarie, un răspuns comun privind călătorii care vin din China, unde pandemia COVID-19 pare să fi scăpat de sub control.

Statele membre ale Uniunii Europene urmează să adopte miercuri, 4 ianuarie, un răspuns comun cu privire la călătorii care vin din China. Anunțul a fost făcut de Suedia care a preluat de la 1 ianuarie preşedinţia semestrială a UE, notează AFP și Agerpres.

test-rapid-covid1

Suedia este în căutarea unei politici comune pentru întreaga UE în ceea ce priveşte posibila introducere a restricţiilor de intrare”, a explicat guvernul suedez într-un comunicat.

Autorităţile de la Stockholm au indicat că au decis să activeze IPCR, un instrument care permite Consiliului să reacţioneze rapid în situaţii de criză.

În contextul în care Beijingul a pus capăt brusc politicii „zero COVID”, ceea ce a dus la o explozie de contaminări în ţară, Franţa, Italia, Spania şi Regatul Unit, la unison cu Statele Unite și Coreea de Sud, au decis săptămâna aceasta să impună un test COVID-19 călătorilor care vin din China.

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a calificat drept „nejustificată” o asemenea măsură, ţinând cont că ţările UE „au niveluri de imunizare şi de vaccinare relativ ridicate” şi că „variantele care circulă în China se află deja în UE”.

Medicament experimental pentru colesterolul „rău”, în teste pe șoareci

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe