Newsflash
Internaționale

CDC: În 2021, COVID a fost a treia cauză principală de deces în SUA

de Florentina Ionescu - apr. 27 2022
CDC: În 2021, COVID a fost a treia cauză principală de deces în SUA

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a raportat că în anul 2021, COVID-19 a fost a treia cauză principală de deces în Statele Unite ale Americii.

Un nou raport de la CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor) din SUA a scos la iveală că boala COVID-19 a fost a treia cauză principală de deces în SUA în 2021, după bolile de inimă și după cancer, scrie newatlas.com. Un alt raport al CDC estimează că aproape 60% din întreaga populație a SUA a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2 până în februarie 2022. 

decese covid

Raportul provizoriu al CDC privind mortalitatea a mai arătat că boala COVID-19 este a treia cauză principală de deces în țară, pentru al doilea an consecutiv. Datele indică faptul că boala COVID-19 a fost „cauza subiacentă sau cauza care a contribuit la deces” pentru 460.513 de persoane anul trecut.

În general, raportul a scos la iveală că 3.458.697 de decese au fost înregistrate în SUA ăn 2021. Bolile de inimă au fost în continuare cauza principală de deces în această țară, fiind răspunzătoare de 693.021 de decese, iar cancerul a fost a doua cauză principală de deces, cauzând 604.553 decese.

O variantă preliminară a unui studiu care a avut în vedere excesul de decese în 2020 și în 2021 sugerează că cifrele oficiale de la CDC privind mortalitatea cel mai probabil reprezintă un număr subestimat al impactului real pe care l-a avut COVID-19 în rândul populației americane.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe