Newsflash
Internaționale

Boala Alzheimer: SUA autorizează un tratament care încetinește declinul cognitiv

de L. Budin - iun. 9 2021
Boala Alzheimer: SUA autorizează un tratament care încetinește declinul cognitiv

Autoritățile sanitare americane au autorizat de urgență aducanumab – un anticorp monoclonal care permite încetinirea declinului cognitiv asociat bolii Alzheimer. Eficacitatea sa a fost evaluată în cadrul a trei studii diferite.

Aducanumab, comercializat sub numele Aduhelm și dezvoltat de laboratorul american Biogen, folosește un anticorp monoclonal uman care permite încetinirea declinului cognitiv asociat bolii. Eficacitatea sa a fost evaluată în cadrul a trei studii diferite, care au avut 3.482 de subiecți.

Din 2003 încoace nu s-a mai aprobat în SUA un tratament contra bolii Alzheimer, arată Doctissimo. Publicația citează un comunicat recent, al Food and Drug Administration (FDA), agenția americană pentru produse alimentare și medicamentoase. În document se arată că FDA a autorizat aducanumab, care face parte dintr-o imunoterapie ce acționează asupra depozitelor de proteină precursoare a amiloidului.

tratament-alzheimer

Acțiune asupra plăcilor senile

Plăcile senile, vizibile printre celulele nervoase din creier, conțin o acumulare de beta-amiloid, care este un fragment dintr-o proteină pe care organismul o produce în mod normal. În cazul unei persoane sănătoase, aceste fragmente de proteine sunt degradate și eliminate, dar în boala Alzheimer ele se acumulează în special la nivelul terminațiilor presinaptice, formând plăci insolubile și împiedicând astfel transmiterea influxului nervos de la un neuron la altul.

La pacienții care au primit tratament, s-a înregistrat „o scădere semnificativă a plăcilor de amiloid”, scăderea variind în funcție de doză și de perioada de administrare. Acestă încetinire a declinului cognitiv a fost observată la persoanele cu tulburări cognitire ușoare și la cei la care boala era în stadiu incipient.

Nu stopează boala

Cercetătorii au precizat că Aduhelm nu este un tratament curativ. Nu permite nici ameliorarea cogniției și nici stoparea procesului neuroevolutiv. Totuși, prin eliminarea depunerilor de beta-amiloid, care se acumulează în creierul pacienților, Aduhelm ameliorează simptomele afecțiunii.

FDA precizează că Aduhelm este prima terapie care țintește psihopatologia fundamentală a bolii și explică faptul că autorizarea folosirii de urgență a unui medicament poate fi obținută pentru o boală gravă sau mortală, când el oferă „beneficii terapeutice semnificative comparativ cu tratamentele existente”.

Se cere un nou studiu

Printre efectele secundare cel mai frecvent raportate se numără dureri de cap, diaree, stări de confuzie, delir, alterare a stării mentale și dezorientare.

Autoritățile sanitare americane au solicitat laboratorului Biogen să facă un nou studiu clinic controlat și randomizat, pentru a verifica beneficiile clinice ale medicamentului.

Dacă acest nou studiu nu dă la iveală beneficii clinice, FDA ar putea declanșa o procedură de retragere a autorizării medicamentului respectiv.

Fundațiile și ong-urile care luptă bunăstarea pacineților cu boala Alzheimer afirmă totuși că Aduhelm reprezintă „o imensă speranță” pentru bolnavi și pentru familiile lor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe