Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Beluga scoasă din Sena printr-o amplă operațiune de salvare a murit

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 10 august 2022, ora 13:33

Beluga care s-a rătăcit în Sena a fost scoasă din apele fluviului în cadrul unei ample operațiuni de salvare - însă într-un final cetaceul a fost eutanasiat.

La scoatarea din apă a cetaceului de 800 de kilograme, în cadrul unei operaţiuni care a durat şase ore, au asistat reprezentanții asociaţiei pentru conservare marină Sea Shepherd France, informează AFP și Agerpres.

beluga-franta
Sursă foto: Facebook Sea Shepherd France

 

Vietatea marină, foarte slăbită, urma să fie transportată într-un camion frigorific în oraşul de coastă Ouistreham (departamentul Calvados), pentru a fi plasată într-un bazin cu apă sărată.

Deşi prima etapă a operaţiunii de salvare s-a dovedit a fi un succes, prefectura din Calvados a anunțat astăzi, 10 august, pe Twitter, că cetaceul nu a supraviețuit, informează parismatch.be.

În ciuda unei operațiuni inedite de salvare, vă anunțăm cu tristețe decesul cetaceului”, a spus prefectul din Calvados, într-o postare pe Twitter.

El a precizat că veterinarii au luat decizia eutanasierii vietății marine, pentru că „suferința ei era evidentă”.

La rândul lor, reprezentanții asociației Sea Shepherd France au anunțat că starea de sănătate a cetaceului se degrada progresiv, iar asta a dus la decizia eutanasierii.

Beluga rătăcită în Sena: cetaceului i se vor administra vitamine

Etichete: beluga ratacita in sena scoatere din apa operatiune de salvare deces prin eutanasiere

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.