Newsflash
Internaționale

Beluga rătăcită în Sena: cetaceului i se vor administra vitamine

de L. Budin - aug. 8 2022
Beluga rătăcită în Sena: cetaceului i se vor administra vitamine

Aflată într-o ecluză, la 70 de kilometri de Paris, vietatea marină se află în continuare sub monitorizarea autorităților și a asociațiilor de profil.

După ce, în luna mai, o orcă a murit de foame între Rouen și Le Havre, beluga rătăcită în fluviul Sena de săptămâna trecută se află și ea în dificultate. Situația ei se degradeză de la o zi la alta, informează AFP și Le Parisien.

beluga1

Cetaceul, a cărui prezență în Sena este excepțională, dat fiind că trăiește în mod obișnuit în ape reci, continuă să nu se alimenteze. La ora actuală, beluga se află într-o ecluză, la 70 km de capitala Franței.

Autoritățile și asociațiile de profil continuă să țină sub observație mamiferul acvatic. Conform luărilor de poziție oficiale, oameni de știință și veterinari intenționează să examineze vietatea, pentru a găsi eventuale soluții. Sunt pregătiți să îi administreze vitamine și produse care i-ar putea stimula apetitul.

Autoritățile speră să afle dacă beluga nu se hrănește din cauza oboselii sau din cauza unei afecțiuni.

Ecluza, lungă de 200 m, este închisă și interzisă navigației până la noi ordine. Va rămâne închisă până la începutul acestei săptămâni, iar deschiderea ei ar putea permite cetaceului să își reia drumul, de data aceasta în direcția mării – o ipoteză foarte optimistă totuși, recunosc oficialii.

Terapia cu animale de companie în scleroza multiplă

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe