Newsflash
Știri

Institutul Inimii „Nicolae Stăncioiu” Cluj primește ajutor financiar pentru a lupta împotriva COVID-19

de Florentina Ionescu - sept. 25 2020
Institutul Inimii „Nicolae Stăncioiu” Cluj primește ajutor financiar pentru a lupta împotriva COVID-19

Peste 16 milioane de lei va primi Institutul Inimii din Cluj, printr-un proiect finanțat integral din fonduri europene nerambursabile în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

În contextul pandemiei generate de COVID-19, Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” primește un important ajutor printr-un proiect în valoare de 16.511.881,43 lei.

proiect finantare institutul inimii cluj

Proiectul este finanțat integral din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 - Axa prioritară 9 „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”, SMIS 138819, se arată într-un comunicat remis redacției.

Infrastructura sanitară, pe primul plan

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiții în dotări, care contribuie la dezvoltarea operaționalității la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate publică și îmbunătățind accesul la serviciile medicale de calitate.

„Prin proiect se urmărește adaptarea tehnică și funcțională a infrastructurii Institutului Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” Cluj la situații epidemiologice de risc crescut, așa cum s-a dovedit a fi criza sanitară provocată de virusul SARS-COV-2, susținând substanțial ameliorarea siguranței pacienților și a personalului medical”, se arată în comunicatul de presă.

Astfel, în următoarele luni, Institutul Inimii va achiziționa echipamente performante, dintre cele mai importante fiind un angiograf și un aparat RX portabil.

Proiectul a debutat în 19 august 2020 și se va finaliza în 30 aprilie 2021.

Număr crescut de beneficiari

Echipa Institutului își dorește ca expertiza oferită pacienților să fie îmbunătățită, la fel și viteza de reacție a cadrelor medicale în toate intervențiile specifice.

Rezultatele investițiilor se vor reflecta și într-un număr crescut de beneficiari și o activitate eficientizată prin dotările moderne puse la dispoziția echipei medicale.

„Trecem, cu toții, printr-un context unic, pe care, până în prezent, l-am gestionat optim cu resursele existente, dar știm că putem face mai mult pentru pacienții noștri și, în același timp, pentru protejarea personalului medical care activează în Institut. Anual, mii de cazuri venite din întreaga regiune ajung în grija noastră, iar așteptările lor și ale comunității sunt de a fi soluționate optim, prin accesul la cele mai bune soluții medicale pentru fiecare dintre ele. Noile achiziții ne vor ajuta să ne păstrăm renumele de unitate medicală de top pe care Institutul Inimii și l-a dobândit cu foarte mult efort din partea întregii echipe”, a declarat Florin Crișan, managerul Institutului Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” Cluj.

Proiect finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe