Newsflash
ACTUALITATE Știri

Innovation Labs a desemnat câștigătorii ediției 2023 în cadrul finalei Demo Day

de Florentina Ionescu - mai 31 2023
Innovation Labs a desemnat câștigătorii ediției 2023 în cadrul finalei Demo Day

Echipele MetaTags, Move Mountains, AIDE, AlignSpine și Ophset au câștigat premiile „Best Pitch”, „Best Product”, „Best Business”, „Best Emerging Start-up” și „Grand Prize”.

Innovation Labs este un program de pre-accelerare și mentorat pentru tineri antreprenori. La ediția a XI-a a acestui program au fost desemnați câștigătorii în cadrul Finalei Demo Day. 

Evenimentul s-a desfășurat în prezența unui public numeros, în Aula Magna a Universității Politehnica din București, luni, 29 mai, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Cei care au fost luni la Aula Magna a Universității Politehnica din București au fost întâmpinați, de la ora 16:00, la standurile Startups’ Fair, care a deschis finala evenimentului Demo Day. În dreptul lor s-au aflat membrii a 30 din echipele Innovation Labs - cele care au ajuns în semifinalele programului de antreprenoriat deoarece au dezvoltat un produs minim viabil (MVP) pe parcursul ultimelor zece săptămâni. 

Demonstrațiile produselor tehnice în fața reprezentanților comunității Innovation Labs au reprezentat o oportunitate de interacțiune cu mentori și potențiali clienți, cu partenerii programului, cu investitori, cu oameni din presă, precum și cu publicul larg. 

17 echipe și produse 

De asemenea, a fost o bună ocazie pentru membrii juriului să facă o primă evaluare a celor 17 echipe și produse care au fost selecționate pentru a fi evaluate în finala Demo Day, începând cu ora 18:00.

Urmând Galei aniversare de 10 ani din noiembrie 2022, ediția a XI-a a finalei Demo Day a adus în lumina reflectoarelor întreaga comunitate Innovation Labs. Evenimentul a fost moderat de Flavia Husar și Daniel Rosner, cofondatori ai programului. Alături de ei au urcat pe scenă specialiști media ai ecosistemului de startup-uri tech din România și încă două reprezentante ale echipei de organizare a Innovation Labs. 

Schimbarea prin tehnologie 

Cele 17 echipe finaliste ale programului au demonstrat în fața partenerilor, reprezentanților media și potențialilor investitori schimbarea prin tehnologie pe care o realizează, produsele lor vizând nevoile reale ale utilizatorilor și impactul în diverse sectoare de business, la nivel național și global. 

Echipele MetaTags, Move Mountains , AIDE, AlignSpine și Ophset au fost cele mai apreciate de juriu și public, prin produsele și prezentările lor. Valoarea le-a fost recunoscută prin premiile „Best Pitch”, „Best Product”, „Best Business”, „Best Emerging Start-up” și, respectiv, „Grand Prize”.

Evenimentul Demo Day a fost deschis de Mihnea Costoiu, Rector al Universității Politehnica din București, care a surprins creșterea extraordinară a Innovation Labs și oportunitatea de a ajunge, în edițiile următoare, la și mai multe universități din țară, precum și potențialul pe care tinerii inovatori și antreprenori români îl au atât în IT, cât și în alte domenii foarte diverse.

Prototipuri și mentori

În martie 2023, peste 550 de tineri s-au înscris la cele patru Hackathoane Innovation Labs, desfășurate la nivel național, și au propus 160 de idei pentru produse și servicii digitale. După zece săptămâni de mentorat săptămânal, în care și-au rafinat prototipurile alături de mentorii și partenerii programului, în finala Demo Day s-au calificat 17 echipe. 

Echipele finaliste au fost alese în urma semifinalelor naționale, la mijlocul lunii mai, din întreaga generație de 77 de startup-uri din ediția 2023 a programului Innovation Labs. Finaliștii și-au susținut produsele prin prezentări de două minute pe scenă, în fața unui public numeros, răspunzând întrebărilor juriului Demo Day. 

Toate echipele vor continua să beneficieze de sprijinul acceleratorului și al susținătorilor programului și după încheierea perioadei de mentorat, devenind parte din comunitatea de alumni a Innovation Labs.

Către ce idei au mers trofeele 

Trofeul „Best Pitch”, acordat pe baza votului publicului, a fost decernat echipei MetaTags care transformă livrările auto cu vizibilitate în timp real. Platforma lor software, completată de o aplicație mobilă, utilizează hardware avansat, inclusiv PCB cu geolocație, urmărire a temperaturii și accelerometre. Puteți beneficia de actualizări continue si rapoarte privind starea paleților și a mărfurilor, accesa informații despre rutele optime, siguranța șoferilor, fluctuațiile de temperatură și obstacolele întâlnite. 

Trofeul a fost înmânat de Diana Olar, membru al consiliului consultativ al Innovation Labs. Ea a și încurajat, cu această ocazie pe toți tinerii antreprenori care s-au aflat pe scenă sau în public, subliniind importanța pitch-urilor pentru evoluția și succesul unei echipe. 

MetaTags

Trofeul „Best Product” a fost câștigat de echipa Move Mountains. Aceasta este o platformă de rezervări pentru turismul de aventură. Programarea online în timp real către experiențe sportive unice reprezintă valoarea adăugată oferită de ei. Ei transformă o simplă excursie în natură într-o experiență unică și sigură prin listarea organizatorilor certificați și a experiențelor verificate. Instructorii beneficiază de promovare și vizibilitate sporite, precum și de un instrument de gestionare a activităților. 

Reprezentând tot consiliul consultativ al Innovation Labs, Andrei Pitiș este cel care a oferit distincția echipei câștigătoare. Andrei Pitiș a subliniat importanța creării de valoare prin produsele propuse de echipe și a orientării către nevoile reale ale utilizatorilor. 

Move Mountains

Trofeul „Best Business” a revenit echipei AIDE. AIDE revoluționează modul de învățare al studenților de la medicină prin furnizarea de învățare personalizată cu ajutorul unui profesor virtual generat artificial. Utilizând prelucrarea limbajului natural, învățarea multimodală și curricule personalizate, studenții își pot îmbunătăți experiența de învățare și pot obține progrese rapide. 

AIDE

Excelența Sa, Laurence Auer, Ambasadorul Franței în România, este cea care a înmânat echipei câștigătoare trofeul. Ea a remarcat atmosfera caldă, optimistă și gândirea pozitivă care animă comunitatea Innovation Labs și îi face pe participanții din toate rolurile să revină cu noi inițiative, în ediții succesive.

Trofeul „Best Emerging Start-up” a fost acordat echipei AlignSpine. Prin produsul pe care l-a dezvoltat, AlignSPINE este o orteză cu un cost redus, echipată cu senzori inerțiali și rezistivi, pentru monitorizarea completă a curburii coloanei vertebrale, în timp real. 

Poate determina în mod continuu variația unghiurilor spinale și poate oferi un feedback în timp real pacientului, fizioterapeutului sau medicului curant. Vine împreună cu o aplicație mobilă, astfel încât pacienții să poată urmări progresul lor, să efectueze exerciții de reabilitare sau să solicite sfaturi de la fizioterapeutul curant, după cum este necesar. 

Mihnea Costoiu, Rector al Universității Politehnica din București, a fost cel care a oferit distincția pe scenă, subliniind speranța pe care tinerii inovatori o aduc întregii țări, prin energia și proiectele lor de schimbare creativă. 

AlignSPINE

Trofeul „Innovation Labs Grand Prize” a revenit echipei Ophset, care revoluționează captarea carbonului și cultivarea algelor prin intermediul fotobioreactoaarelor modulare. Acestea captează emisiile de CO2 din diferite surse, convertindu-le în produse valoroase precum biocombustibili, bioplastice și altele. Platforma lor tip marketplace permite tranzacționarea certificatelor de CO2, oferind un stimul companiilor pentru compensarea emisiilor prin achiziționarea lor direct de la Ophset sau de la alti furnizori de carbon capturat. 

Ophset

Roxana Vitan, președinte al Romanian - American Foundation, a avut bucuria de a oferi marele premiu Innovation Labs. Ea a felicitat toate echipele și a evidențiat valoarea pe care programul o aduce pentru învățarea culturii antreprenoriale pe scară largă, stimulând un dialog necesar, în toate universitățile participante. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe