Newsflash
Industria farmaceutică

Lipsa levotiroxinei din farmaciile din România, pe cale de a fi rezolvată

de Florentina Ionescu - apr. 8 2020
Lipsa levotiroxinei din farmaciile din România, pe cale de a fi rezolvată

Ministerul Sănătății (MS) a făcut astăzi un anunț referitor la Euthyrox, medicament ce conține levotiroxină sodică, în contextul lipsei acestei substanțe active din farmaciile românești, până nu demult.

medicamente tiroida

„Având în vedere disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piața din România, la solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanții companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros și reprezentanții Colegiului Național al Farmaciștilor”, se arată în comunicatul MS.

Astfel, compania care produce acest medicament utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene a anunțat că în depozitele din România au fost aduse în 31 martie 140.122 de cutii de Euthyrox 100 mcg. Dintre acestea, 54.240 cutii au fost deja distribuite.

Citește și: Levotiroxina disponibilă în farmacii de la jumătatea acestei săptămâni

În 13-14 aprilie vor fi livrate alte 77.499 cutii de Euthyrox 50 mcg și 59.315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania, potrivit sursei citate. MS face un apel către pacienți pentru a nu face stocuri de medicamente și a nu le utiliza fără acordul medicului curant.

Citește și: Se schimbă paradigma tratamentului în hipotiroidism?

Totodată, MS mulțumește Colegiului Farmaciștilor din România pentru colaborare și adresează rugămintea către farmacii de a elibera aceste produse numai pe baza prezentării documentelor medicale.

Citește și: Mituri urbane despre tiroidă și hormonii tiroidieni


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe