Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Diabet de tip 2: medicament cu administrare o dată pe săptămână, lansat în România

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 15 octombrie 2020, ora 15:07

Compania farmaceutică Novo Nordisk a anunțat că lansează în România un nou medicament, cu administrare o dată pe săptămână, pentru tratamentul diabetului de tip 2.

Acesta se numește Ozempic® (semaglutida injectabilă cu administrare o dată pe săptămână) și reprezintă una dintre cele mai recente inovații ale companiei farmaceutice menționate anterior în gestionarea diabetului.

tratament nou diabet de tip 2

Medicamentul oferă pacienților cu diabet de tip 2 reduceri superioare și semnificative din punct de vedere clinic ale glicemiei și al greutății corporale, pe lângă beneficiile cardiovasculare dovedite.

Astfel, compania farmaceutică Novo Nordisk precizează într-un comunicat remis redacției că acest nou tratament, cu administrare convenabilă pentru pacienți și cu rezultate demonstrate în controlul diabetului de tip 2, va fi disponibil în România începând cu luna octombrie 2020.

„Să putem oferi pacienților un medicament inovativ, precum Ozempic®, cu administrare o dată pe săptămână, obținând control glicemic superior, reducerea greutății corporale și beneficii cardiovasculare dovedite, este un mare pas înainte în gestionarea acestei afecțiuni complexe”, a spus prof. dr. Romulus Timar.

Tratamentul adulților cu DZ

Ozempic® este indicat pentru tratamentul adulților cu diabet zaharat de tip 2 insuficient controlat, ca tratament adjuvant la dietă și exerciții fizice, în asociere cu alte medicamente utilizate pentru tratamentul diabetului zaharat (potrivit protocolului terapeutic aprobat prin ordin al Ministrului Sănătății).

„Peste jumătate dintre persoanele care trăiesc cu diabet de tip 2 nu prezintă un control eficient al afecțiunii, având risc de complicații; în medie, ei petrec mai mult de șapte ani cu un diabet insuficient controlat cu medicamente pe cale orală, înainte de a schimba tratamentul cu unul mai adecvat. De aceea, este foarte important ca pacienții români să aibă acces la soluții terapeutice inovative, care să le permită un bun control al bolii și implicit o calitate a vieții superioară”, a declarat prof. dr. Romulus Timar, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Zece studii de fază 3 într-un program global

„Suntem mândri că Ozempic® este acum disponibil pentru tratarea pacienților români cu diabet de tip 2. Novo Nordisk este un partener de încredere pentru medicii diabetologi și pentru pacienții români cu diabet, lider în diabet, oferind un portofoliu complet de soluții pentru controlul diabetului și cercetând continuu pentru a aduce noi inovații în această arie terapeutică”, a declarat dr. Cecilia Radu, director general Novo Nordisk România.

Aprobarea Ozempic® în Europa și în România se bazează pe rezultatele SUSTAIN, un program global de dezvoltare clinică care cuprinde zece studii de fază 3, incluzând peste 10.000 de persoane adulte cu diabet de tip 2. Rezultatele studiilor au demonstrat în mod constant:

  • Reduceri superioare ale glicemiei și ale greutății corporale față de toate medicamentele folosite drept comparatori în studii, inclusiv Trulicity (dulaglutidă), Bydureon (exenatidă cu eliberare prelungită), Victoza (liraglutidă), Lantus (insulină glargin 100 unități/ml) și Januvia (sitagliptin).
  • Până la 80% dintre persoanele tratate cu Ozempic® au atins ținta de tratament stabilită de Asociația Americană a Diabetului (ADA), de HbA1c sub 7,0%.
  • Într-un studiu pe doi ani care a evaluat efectul cardiovascular, Ozempic® administrat o dată pe săptămână și adăugat la terapia standard a redus riscul cardiovascular cu 26% față de terapia standard în asociere cu placebo, la pacienții cu risc cardiovascular ridicat.

„Ozempic® este tratamentul antidiabetic administrat o dată pe săptămână care aduce împreună eficacitatea superioară față de medicamentele folosite drept comparatori în studii și beneficiile cardiovasculare dovedite. Când diabetul de tip 2 este bine controlat, riscurile care pun în pericol viața pacienților și complicațiile potențial fatale pot fi reduse”, a declarat dr. Alexandru Ionel, director medical al Novo Nordisk România.

Credit foto: stanias , de pe Pixabay

Etichete: tratament diabet diabet zaharat tip 2 studiu diabet diabet zaharat antidiabetice diabet zaharat diabet de tip 2 Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice diabet Novo Nordisk

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC