Newsflash
Știri

Hub de inovare şi cercetare al universităţilor de medicină

de Dorina Novac - nov. 11 2022
Hub de inovare şi cercetare al universităţilor de medicină

Un hub de inovare şi de cercetare al universităţilor de medicină şi farmacie în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii se află în pregătire, a anunţat, joi, Alexandru Rafila.

Rafila

„În acest an, am încercat să construiesc punţile de care este nevoie între Ministerul Sănătăţii şi Universităţile de medicină şi farmacie. (...) Ne pregătim să lansăm un hub de inovare şi de cercetare al Universităţilor de medicină şi farmacie în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii. Sunt lucruri importante şi, mai mult decât atât, avem şi o oportunitate în plus legată de PNRR şi, cu siguranţă, într-un termen relativ scurt, un an, doi ani, vom avea cel puţin trei centre de simulare şi training pentru tinerii medici în Universităţile de medicină şi farmacie din ţară”, a spus ministrul Sănătății la deschiderea celei de-a X-a ediţii a Congresului UMF „Carol Davila” din Bucureşti.

Citește și: Congresul UMF „Carol Davila” din Bucureşti, ediția a zecea

Alexandru Rafila a amintit că va fi organizat un nou institut de management al resurselor umane. Potrivit lui, managementul resurselor umane va fi dezvoltat împreună cu Universităţile de medicină, scrie Agerpres.

Ediţia aniversară a Congresului UMF„Carol Davila” din Bucureşti, care are loc până sâmbătă, va reuni peste 10.000 de participanţi – studenţi, medici rezidenţi, medici specialişti, medici primari din toate specialităţile, farmacişti, cercetători ştiinţifici şi cadre didactice universitare.

Sunt programate zeci de sesiuni ştiinţifice şi sute de comunicări originale ce vor aduce în prim plan cele mai recente descoperiri din medicină. Vor participa, alături de specialiştii români, invitaţi din Anglia, Italia, Olanda, Germania, Brazilia, Japonia, SUA.

Intitulată generic „Perspective interdisciplinare”, ediţia din acest an a Congresului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti are în prim plan interdisciplinaritatea, cu sesiuni tematice, care vor aduce la aceeaşi masă specialişti din mai multe domenii pentru a aborda din perspective diferite o anumită patologie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe