Newsflash
Știri

Congresul UMF „Carol Davila” din Bucureşti, ediția a zecea

de Dorina Novac - nov. 10 2022
Congresul UMF „Carol Davila” din Bucureşti, ediția a zecea

Ajuns la a zecea ediţie, Congresul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București se desfășoară în perioada 10-12 noiembrie, la Palatul Parlamentului, și va fi transmisă simultan în online.

Evenimentul va reuni peste 10.000 de participanţi: studenţi, medici rezidenţi, medici specialiști, medici primari din toate specialităţile, farmaciști, cercetători știinţifici și cadre didactice universitare.

congres UMF

„Zeci de sesiuni științifice și sute de comunicări originale ce vor aduce în prim-plan cele mai recente descoperiri din medicină; lectori de prestigiu național și internațional; mii de participanți și invitați speciali; renumiți medici, profesori, academicieni și cercetători științifici din țări precum Anglia, Italia, Olanda, Germania, Brazilia, Japonia, SUA și România. Acestea sunt doar câteva dintre elementele celei de-a –X-a ediții a Congresului Universității de Medicină și Farmacie (UMF) «Carol Davila» din București ce se va derula și anul acesta sub aceleași coordonate esențiale atingerii performanței academice: Inițiere, Evoluție, Excelență”, se arată într-un comunicat.

Citește și: 500 de studenți și medici tineri se întâlnesc la UMF Craiova

Intitulată generic „Perspective interdisciplinare”, ediția aniversară a Congresului UMF „Carol Davila” din București are în prim-plan interdisciplinaritatea, cu sesiuni tematice, care vor aduce la aceeași masă specialiști din mai multe domenii, pentru a aborda din perspective o anumită patologie.

Congresul UMF „Carol Davila” din București a înregistrat până acum, la primele nouă ediţii (2013-2021), peste 42.000 de participanţi și 1.566 de lectori (membri ai Academiei Române, profesori, conferenţiari, medici).

„Ampla manifestare științifică a Universității de Medicină și Farmacie «Carol Davila» din București reprezintă cel mai mare eveniment al cercetării științifice medicale din România , creionat pe fondul perspectivelor interdisciplinare. Acest Congres este în întregul său ansamblu unul dintre cele mai mari generatoare de idei inovatoare ale unei comunități academice puternic ancorate în tot ceea ce putem defini prestigiu internațional, tradiție, educație, educație medicală continuă și performanță în medicină la cel mai înalt nivel” a declarat prof. dr.Viorel Jinga, rector al UMF „Carol Davila” din București.

Omagiu adus profesorului George Emil Palade

Ceremonia oficială de deschidere a Congresului UMF „Carol Davila” din Bucureşti, în cadrul căreia vor lua cuvântul invitaţi de prestigiu, reprezentanți ai unor importante instituţii de stat, va avea loc joi, 10 noiembrie, începand cu ora 18:00, la Palatul Parlamentului, în Sala Nicolae Iorga și va celebra 110 ani de la nașterea marelui savant român, George Emil Palade, laureat al premiului Nobel pentru Medicină în 1974.

Printre invitații speciali ce vor fi prezenți la ceremonia de deschidere a evenimentului se numără: consilier Prezidențial - conf. univ. dr. Diana Păun, ministrul Educației - Ligia Deca, ministrul Sănătății - prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării - Sebastian Burduja, senator în Parlamentul României - prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, președintele Secției de Științe Medicale a Academiei Române - acad. Victor Voicu, acad. Maia Simionescu, acad. Ioanel Sinescu și prof. univ. dr. Romiță Iucu-Universitatea București.

Şase titluri Honoris Causa

Deshiderea oficială va fi urmată de acordarea a trei titluri de doctor Honoris Causa pentru:

  • Prof. dr. Mircea Ivan, Indiana University School of Medicine, Indianapolis, USA
  • Prof. dr. Mario Sanna, Gruppo Otologico Piacenza-Roma, Italia
  • Prof. dr. Friedrich Paulsen -Institute of Functional and Clinical Anatomy, Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg, Germania

Vineri, 11 noiembrie, la ora 13:15, va avea loc o a doua ceremonie de acordare a titlurilor de doctor Honoris Causa pentru:

  • Prof. dr. Nicolaas Sieds Klazinga, Academic Medical Centre at the University of Amsterdam, Olanda
  • Prof. dr. Eric Jauniaux, University College London, EGA Institute for Woman’s Health, Marea Britanie
  • Profesor dr. Massimo Busin Università degli Studi di Ferrara, Italia

„Competiţia Tânărului Cercetător”

Ca în fiecare an, Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” înscrie în programul ştiinţific şi „Competiţia Tânărului Cercetător” în cadrul căreia vor fi premiate lucrările ce dovedesc excelența în cercetarea științifică medicală.

Astfel, cele mai bune lucrări originale, cu autori principali sub 35 de ani, vor fi prezentate în cadrul Congresului, vineri, 11 noiembrie, începând cu ora 08:00.

Juriul fiecărei secțiuni, format din 3 experți în domeniu, va selecta câștigătorul competiției la secțiunile de specialități medicale, chirurgicale, preclinice, stomatologie și farmacie, care va fi premiat prin susținerea participării la un Congres internațional de specialitate.

Evenimentul este creditat cu 18 credite de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor din România, 32 de credite de Educație Farmaceutică Continuă de către Colegiul Farmaciștilor din România și 24 de credite de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor Stomatologi din România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe