Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Tablete folosite în telemedicină, pentru a ajuta pacienții cu depresie

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 19 martie 2021, ora 16:33

Un furnizor de servicii de sănătate oferă tablete pentru a ajuta pacienții să țină legătura cu medicii lor, precum și cu familiile lor. Acest efort permite o serie de îmbunătățiri măsurabile în domeniul sănătății mintale.

Heritage Clinic, o clinică din Pasadena, California, oferă servicii de sănătate mintală în districtul Los Angeles adulților vârstnici care se confruntă cu probleme substanțiale și persistente în ceea ce privește sănătatea mintală, scrie www.healthcareitnews.com

pacienti tablete depresie telemedicina sanatate mintala

Înainte de pandemia de COVID-19, multe servicii erau oferite clienților acasă sau oriunde altundeva în zonă. Pentru unii dintre clienți, care nu pot părăsi locuința din diverse motive, ședința cu medicul lor era una dintre puținele interacțiuni sociale. Acești oameni sunt din categoria persoanelor vulnerabile în termeni ce au legătură cu actuala pandemie de COVID-19. Iar oferirea unor servicii față în față îi supune unui risc mare de îmbolnăvire, în ciuda tuturor precauțiilor.

Telemedicina este o soluție extraordinară pentru a menține contactul terapeutic regulat în timp ce reducem riscul unei potențiale expuneri [la coronavirus]. Ea le permite clienților să obțină ajutorul de care au nevoie, fără să le pericliteze sănătatea. Mulți clienți nu au folosit niciodată tehnologia până acum, iar după ce s-au familiarizat cu modul în care se folosește apelul video, au putut să țină legătura cu familiile și cu prietenii; au găsit grupuri pentru a participa la activități de socializare, exerciții sau pasiuni; și au învățat despre subiectele pe care le-au găsit interesante”, a declarat Robyn East, analist financiar la Heritage Clinic.

Potrivit sursei citate, Heritage Clinic folosește sistemele de videoconferință Doxy.me, Zoom și Microsoft Teams pentru a facilita telemedicina. Ca tablete, pe partea de hardware, sunt folosite GrandPad și iPad.

Telemedicina a rezolvat problema izolării și a riscului de expunere la virus în ceea ce privește terapia făcută față în față, la cabinet.

„Prin folosirea Doxy.me, a iPad-urilor sau a GrandPad-urilor, clienții noștri pot să vadă și să discute cu clinicianul lor în mod regulat, din siguranța propriei locuințe. Sesiunile prin telefon sunt, de asemenea, o opțiune, dar legătura personală nu este la fel de intensă ca în cazul componentei video”, a adăugat Robyn East.

Rezultate îmbucurătoare

PHQ-9 (Patient Health Questionnaire-9) este un chestionar care măsoară simptomele depresiei, iar cei de la Heritage Clinic administrează această măsură clienților, o dată la șase luni.

Comparând rezultatele din ianuarie până în iunie 2020 și din iulie până în decembrie 2020, s-a înregistrat o schimbare în ceea ce privește scorul obținut la PHQ-9, adică o scădere cu 1,73 puncte, ceea ce indică o ușoară scădere a simptomelor depresive, a mai explicat Robyn East.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: tratament depresie depresie telemedicină telemedicina sanatate mintala pandemie covid pandemie de COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.