Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Joc pentru îngrijiri medicale post-AVC

de Florentina Ionescu - feb. 17 2023
Joc pentru îngrijiri medicale post-AVC

Cercetătorii de la Kaunas University of Technology din Lituania au dezvoltat o aplicaţie prin care utilizatorii sunt instruiţi să acorde îngrijiri medicale unui pacient virtual post-AVC.

Rytis Maskeliūnas, cercetător de la Facultatea de Informatică din cadrul Kaunas University of Technology (KTU), a dezvoltat, în colaborare cu o echipă internaţională, o aplicaţie care va învăţa utilizatorul cum să aibă grijă în mediul virtual de o persoană care a suferit un accident vascular cerebral (AVC). Aceasta se numește „iTrain” și este un curs interactiv de pregătire, special conceput pentru a susţine îngrijirea medicală post-AVC.

joc post avc

Ea este alcătuită dintr-o combinaţie de instrumente diferite: o broșură, un curs interactiv online MOOC (Massive Open Online Course), material vizual și un joc. Jocurile devin o formă tot mai populară de
antrenament. Mulţi oameni au cunoștinţe superficiale în ceea ce privește un AVC, însă programul interactiv de pregătire „iTrain” își propune să umple golurile din cunoștinţele teoretice și practice ale utilizatorilor.

Simplu și ușor de urmat

Jocul „iTrain” învaţă utilizatorii ce înseamnă o practică exemplară în ceea ce privește asistenţa medicală și cum să creeze un mediu sigur în locuinţa pacientului cu AVC.

De asemenea, le permite utilizatorilor să încerce îngrijirea în ambulatoriu într-un mediu virtual și îi învaţă și alte aspecte esenţiale pentru acordarea îngrijirii post-AVC. Procesul de învăţare a noţiunilor de îngrijire are loc într-un mod simplu, cu instrucţiuni ușor de urmat, oarecum similar cu jocurile video „The SIMS”.

Citiți și: Viitorul în ecografia cardiacă ar putea fi un... plasture

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe