Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Aplicațiile mobile pot rata melanomul

de Dr. Mădălina Badea - feb. 21 2020
Aplicațiile mobile pot rata melanomul

Aplicațiile de telefon mobil destinate publicului larg pentru investigarea leziunilor cutanate nu sunt eficiente și nu oferă o protecție adecvată, anunță cercetătorii englezi*.

detectare-melanomAcestea sunt utilizate, în prezent, pentru analizarea unor leziuni ce prezintă posibile semne de malignitate – cum ar fi melanomul sau alte tipuri de cancer –, iar rezultatul analizei influențează decizia persoanei în cauză de a consulta un medic.

Eficiența acestora a fost evaluată printr-un review Cochrane ce a vizat nouă studii și a inclus două aplicații aprobate pentru utilizare în Europa (SkinScan și SkinVision).

S-a observat că una dintre aplicații nu a identificat niciun melanom în studiul corespunzător, în timp ce a doua aplicație, raportat la 1.000 de persoane, ar omite 4 din 30 de melanoame și ar diagnostica incorect alte 200 de cazuri.

Se consideră, astfel, necesară o reglementare mult mai bună a acestor aplicații înainte de a fi aprobate.


Notă autor:

*https://www.bmj.com/content/368/bmj.m127

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe