Newsflash
Hi-tech & Gadgets

A fost inventată masca N95 inteligentă

de Florentina Ionescu - ian. 13 2021
A fost inventată masca N95 inteligentă

Un proiect recent al companiei Razer este o mască N95 transparentă cu filtre speciale.

Potrivit site-ului kotaku.com, masca inteligentă de protecție are partea din față transparentă, o tehnologie pentru amplificarea vocii celui care o poartă și efecte de lumini RGB încorporate. 

razer masca inteligenta

În fiecare an, la evenimentul Consumer Electronics Show, producătorul Razer din industria de gaming prezintă proiecte conceptuale care pot sau nu să devină realitate. Anul acesta, compania a prezentat Project Hazel, „cea mai inteligentă mască facială din lume”. Este vorba despre o mască N95 cu două ventilatoare active reîncărcabile care oferă o filtrare bidirecțională, potrivit sursei citate.

O porțiune a măștii este transparentă, astfel încât oamenii să poată vedea zâmbetul celui care o poartă. Rama de silicon menține masca fixă pe față, bine lipită de nas și de gură. Filtrele au lumini RGB, care pot acționa și ca indicator în timpul încărcării.

Fiind o mască reutilizabilă, Project Hazel ar veni la pachet cu o cutie wireless de încărcare, cu o funcționalitate de sterilizare cu lumină UV. Cel care o poartă toată ziua ar putea, astfel, să o lase în cutie, pentru dezinfectare peste noapte.

Potrivit www.rockpapershotgun.com, masca Project Hazel este echipată cu o tehnologie de top în ce privește lupta anti-COVID. Este vorba de o mască medicală N95, care blochează cel puțin 95% din particulele din aer. Acest standard este folosit la scară largă de cei care lucrează în sistemele de sănătate. Producătorul a echipat „gadgetul” cu ventilatoare active detașabile, pentru a ajuta la reglarea fluxului de aer în interiorul măștii. 

Producătorul Razer încă nu are informații despre prețul exact sau despre data de lansare în ce privește această mască, dar este posibil să fie lansată pe piață cât de curând. Compania va face ajustări și optimizări în lunile următoare, pentru a fi la zi cu standardele de siguranță necesare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe