Newsflash
Știri

Ghid pentru aparținătorii bolnavilor de cancer

de Dorina Novac - nov. 22 2022
Ghid pentru aparținătorii bolnavilor de cancer

O companie de asigurări de viață din România a lansat un ghid pentru aparținătorii bolnavilor de cancer care include sfaturi de nutriție, psihologie, dar și povești ale unor persoane care au învins boala.

Compania de asigurări de viață Aegon România a realizat, împreună cu Clinicile de Radioterapie Amethyst, un ghid pentru aparținătorii bolnavilor de cancer.

Cele mai recente rapoarte arată că peste 4 milioane de români au în familie pe cineva care a fost diagnosticat cu cancer.

ghid apartinatori

Reprezentanții companiei precizează că cifrele înregistrate la nivel european ne plasează între țările cu cea mai mare rată a mortalității evitabile, iar rata mortalității din cauze tratabile, care include și decesele cauzate de cancerul mamar și cel de prostată, este de două ori mai mare în România decât media UE.

Citește și: Avocatul pacientului cu cancer din România

„Clienții noștri sunt, de cele mai multe ori, aparținătorii unor bolnavi de cancer, oamenii care îi susțin și îi ajută pe aceștia să treacă cu bine prin boală. De aici și ideea unui Ghid Pentru Aparținătorii Bolnavilor de Cancer – pentru că ne-am dorit să le venim în ajutor și am considerat că putem face mai mult decât să le oferim un produs de protecție. Am vrut să le fim alături ajutându-i cu sfaturi practice despre cum să navigheze pe termen lung într-un sistem complex, astfel încât nevoile lor și ale celor apropiați să fie mai ușor satisfăcute. De altfel, Ghidul nostru este accesibil gratuit tuturor celor care au nevoie de el”, a declarat Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.

În Ghidul pentru Aparținătorii Bolnavilor de Cancer, realizat împreună cu specialiștii clinicilor de radioterapie Amethyst, care poate fi consultat și descărcat gratuit aici, sunt incluse poveștile unor învingătoare în lupta cu boala, sfaturi de psihologie pentru cei bolnavi și aparținători, informații de nutriție și sfaturi de alimentație venite de la medici specialiști.

„Cel mai util lucru pe care îl poate face aparținătorul unei persoane bolnave este, pur și simplu, să îi fie alături. Medicul este cel care trebuie să ofere informațiile despre tratamentul oncologic, dieteticianul clinician trebuie să ofere informațiile despre nutriția oncologică și tu, ca prieten sau membru al familiei, oferă sprijinul tău și astfel, în echipă, pacientul va avea parte de cel mai bun rezultat posibil”, recomandă dr. Irina Mateieș, medic primar de medicină de familie şi dietetician-nutriţionist specializat în nutriție oncologică, care a contribuit la realizarea acestui ghid.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe