Newsflash
Știri

Generaţie nouă de terapii pentru bolile cardiovasculare

de Florentina Ionescu - mar. 31 2023
Generaţie nouă de terapii pentru bolile cardiovasculare

Vieţile pacienţilor diagnosticaţi cu boli cardiovasculare se pot transforma în viitorul apropiat, odată cu descoperirea și lansarea unor terapii de ultimă generaţie.

Printre terapiile noi de care pacienţii cu boli cardiovasculare s-ar putea bucura în viitor se numără și asundexian, un inhibitor oral cu moleculă mică al FXIa. Acesta este investigat acum în rândul pacienţilor cu fibrilaţie atrială, în rândul celor cu AVC ischemic non-cardioembolic sau la cei cu risc înalt de a suferi un AVC ischemic tranzitoriu. Medicamentul se află în testare într-un trial clinic de fază 3, numit OCEANIC, a arătat dr. Christian Rommel, membru al comitetului executiv al diviziei Bayer Pharmaceutical, în cadrul evenimentului anual Pharma Media Day.

Dr. Christian Rommel
Dr. Christian Rommel

 

Potrivit doctorului Rommel, studiul clinic este unul dintre cele mai mari conduse de-a lungul istoriei companiei, fiind vorba despre aproape 27.000 de pacienţi înrolaţi. „Viziunea noastră pentru acest medicament este să le oferim pacienţilor o soluţie cât mai bună pentru a-și manageria coagularea. Așa că ţintirea, modularea Factorului XIa (FXIa) înseamnă o promisiune pentru a preveni evenimentele tromboembolice, cum ar fi accidentul vascular cerebral.”

În cadrul evenimentului Pharma Media Day, desfășurat vineri, 24 martie a.c, compania Bayer și-a prezentat noutăţile în ceea ce privește progresele făcute de departamentul său de cercetare-dezvoltare în oncologie, boli cardiovasculare și inovaţii digitale. Evenimentul a fost transmis în mediul online, fiind accesat și de jurnaliști din România.

În segmentul dedicat bolilor cardiovasculare, reprezentanţii companiei farmaceutice au vorbit despre dezvoltarea următoarei generaţii de terapii care ţintesc bolile cardiovasculare. Au fost aduse în discuţie noi modalităţi de tratament pentru bolile cardiovasculare, dar și oportunităţile prin care pacienţilor li se pot oferi soluţii superioare care să le îmbunătăţească standardul de îngrijire.

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces la nivel mondial. Ele sunt răspunzătoare de aproape 17,9 milioane de vieţi pierdute în fiecare an, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe