Newsflash
Diverse

Gamă de produse care susțin un stil de viață sănătos, lansată pe piața din România

de Dorina Novac - iun. 14 2022
Gamă de produse care susțin un stil de viață sănătos, lansată pe piața din România

Nestlé lansează pe piața din România brandul NESVITA® - o gustare de ovăz cu fibre, vitamine și minerale.

Conform unui studiu realizat de Nestlé în decembrie 2021, pentru 72% dintre românii din mediul urban, ingredientele sunt cele mai importante în decizia de achiziționare a unui produs alimentar.

Nestle

De aceea, noua rețetă include fulgi de ovăz integral, fructe uscate, semințe și miere și este o sursă importantă de fibre, care sprijină diferitele nevoi ale organismului, precum și un stil de viață sănătos. Noile produse nu conțin zahăr adăugat.

„NESVITA® este disponibil în magazine în trei variante: Gustare de ovăz pentru energie, Gustare de ovăz pentru piele sănătoasă, Gustare de ovăz pentru imunitate. Varianta prună-măr cu semințe de in a fost dezvoltată pentru a oferi un plus de energie, varianta morcov-măr conține vitaminele B2 (riboflavină) și B3 (niacină) care contribuie la menținerea sănătății pielii, iar varianta zmeură, coacăze negre și semințe de in cu vitaminele C si B6 a fost creată cu scopul susținerii imunității”, se arată într-un comunicat.

Țările cu cel mai ridicat consum

Gama de produse se încadrează în categoria Cerealelor pentru Micul Dejun, fragmentată în numeroase segmente precum cereale gata de consum, granola, muesli, terciuri, gustări din ovaz etc, conform CODEX Alimentarius.

Conform unui studiu realizat de Ipsos Marketing, în ceea ce privește gustările de ovaz și terciurile, Scoția și Marea Britanie sunt țările cu cel mai ridicat consum, iar în țările mai apropiate de România, precum Polonia sau Serbia, consumatorii sunt deja familiarizați cu această sub-categorie.

De asemenea, potrivit datelor furnizate de Nielsen Retail Audit, în România, piața de Cereale pentru mic dejun a atins în 2021 valoarea de 70 milioane de euro, cea mai mare cotă de piață de 88,5% fiind deținută de cerealele gata de consum.

Sub-categoria de cereale de tip gustări de ovăz este relativ recent dezvoltată în România, cu o valoare de 851 mii de euro și o cotă de doar 1,2%, dar cu o evoluție considerabilă atat în volum (+ 38%) cât și în valoare (+44%).

Consumul de cereale integrale în România

Consumul de fibre alimentare recomandat este, în medie, de 30 de g pe zi. O porție de 35g de gustare de ovăz NESVITA® asigură aproximativ 10% din necesarul zilnic de fibre alimentare, furnizând între 2,8 g și 3,5 g de fibre per porție.

60% dintre românii din mediul urban consideră că alimentația sănătoasă este cel mai important contributor la un stil de viață sănătos, conform studiului realizat de Nestlé în decembrie 2021.

Cu toate că românii știu că cerealele integrale sunt bogate în fibre alimentare și pot contribui la reducerea riscului anumitor boli cronice netransmisibile, media consumului este doar de 2,8 ori pe săptămână.

Consumul în România este mult sub recomandări, care propun ca jumătate din cerealele și produsele derivate (pâine, paste, orez) consumate într-o zi să fie integrale.

Doar 16% dintre românii din mediul urban consumă cereale integrale mai mult de 5 ori pe săptămână.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe