Newsflash
Internaționale

Fundația Bill și Melinda Gates donează bani pentru eradicarea poliomielitei

de Florentina Ionescu - oct. 17 2022
Fundația Bill și Melinda Gates donează bani pentru eradicarea poliomielitei

În lupta pentru eradicarea poliomielitei la nivel global, Fundația Bill și Melinda Gates va dona 1,2 miliarde de dolari.

Reprezentanții Fundației Bill și Melinda Gates spun că se angajează să doneze 1,2 miliarde de dolari în efortul de a stopa poliomielita la nivelul întregii lumi, scrie The Associated Press

fonduri poliomielita bill gates
Sursa imaginii: https://pixabay.com/photos/microscope-research-lab-laboratory-385364/

 

Banii aceștia vor fi utilizați pentru a ajuta la implementarea unei strategii (Global Polio Eradication Initiative) până în anul 2026, arată sursa menționată. Inițiativa aceasta încearcă să pună capăt virusului poliomielitei în Pakistan și Afganistan, ultimele două țări unde există această endemie, au transmis reprezentanții fundației, duminică, într-un comunicat de presă.

Totodată, fondurile vor putea fi folosite pentru a stopa focarele date de noile variante ale virusului poliomielitei. Anunțul a fost făcut duminică la World Health Summit, la Berlin.

Totodată, Fundația Bill și Melinda Gates a contribuit cu aproape 5 miliarde de dolari la inițiativa aceasta pentru eradicarea poliomielitei. Sursa citată amintește că inițiativa încearcă să integreze campanii dedicate poliomielitei în servicii de sănătate mai ample.

Grupul încearcă, totodată, să facă sistemele naționale de sănătate mai puternice, astfel încât țările să fie mai bine pregătite pentru viitoarele amenințări la adresa sănătății publice.

Pakistanul a raportat 20 de cazuri de poliomielită până acum, anul acesta, toate în provincia nord-vestică Khyber Pakhtunkhwa, arată sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe