Newsflash
Internaționale

FOTO: Roverul Perseverance, lansat de NASA, a ajuns pe Marte

de Dorina Novac - feb. 19 2021
FOTO: Roverul Perseverance, lansat de NASA, a ajuns pe Marte

Cel mai mare și mai avansat rover pe care NASA l-a trimis pe o altă planetă a ajuns joi pe Marte, după o călătorie de 203 de zile, parcurgând 473 de milioane de kilometri.

Roverul Perseverance al NASA, cel mai mare vehicul de explorare trimis pe o altă planetă, a ajuns în craterul Jezero cu ajutorul Terrain Relative Navigation, un sistem de imagistică care a ghidat nava spațială, potrivit NASA.

NASA

Confirmarea că roverul Perseverance a atins cu succes suprafața Planetei Roșii a fost anunțată de către echipa de control a misiunii din cadrul NASA's Jet Propulsion Laboratory din sudul Californiei la ora 22:55, ora României.  

NASA 2021

Misiunea Marte 2020 a fost lansată pe 30 iulie 2020, de la Cape Canaveral Space Force Station din Florida. Misiunea rover Perseverance marchează un prim pas ambițios în efortul de a colecta probe de rocă de pe Marte și a le aduce pe Pământ.

rover Marte

„Această aterizare este unul dintre acele momente esențiale pentru NASA, Statele Unite și explorarea spațiului la nivel global, când știm că suntem pe punctul de a descoperi și de a ne ascuți creioanele, ca să spunem așa, pentru a rescrie manualele”, a declarat Steve Jurczyk de la NASA.

Roverul Perseverance va explora craterul Jezero, cu o lățime de aproximativ 45 de kilometri, fiind locul unui lac care a existat acum 3,5 miliarde de ani și va căuta microfosile în roci și sol.

rover

„Perseverence este primul pas în aducerea înapoi a mostrelor de rocă și sedimente de pe Marte. Nu știm ce ne vor spune aceste mostre. Dar ceea ce ne-ar putea spune este monumental – inclusiv faptul că ar fi putut exista viață în afara Terrei”, a menționat Thomas Zurbuchen, administrator asociat al Direcției Misiunii Științifice a NASA.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe