Newsflash
Cultură

Filmul „Propriile muze”, prezentat în premieră la Muzeul de Artă Braşov

de Florentina Ionescu - mar. 7 2023
Filmul „Propriile muze”, prezentat în premieră la Muzeul de Artă Braşov

Muzeul de Artă Braşov prezintă în premieră filmul „Propriile muze”, al regizoarei Elena Borcea.

În acest film, şapte artiste din Braşov redau din perspectivele personale experienţa de a fi femeie-artist în prezent.

Titlu: „Propriile muze”, un film de Elena Borcea

Locul desfăşurării: Muzeul de Artă Braşov, B-dul Eroilor 21

Eveniment: Miercuri, 8 martie 2023, ora 18.00

Muzeul de Artă Braşov invită publicul brașovean miercuri, 8 martie 2023, la premiera filmului „Propriile muze” regizat de Elena Borcea.

Evenimentul va avea loc de la ora 18.00 la sediul muzeului din Bulevardul Eroilor nr. 21, se arată într-un comunicat de presă preluat de AGERPRES.

Producţie a Muzeului de Artă Braşov, filmul etalează poveştile şi abordările creative ale unor artiste care trăiesc şi creează în Braşov, aflate în etape diferite ale carierei: Corina Drăgan, Iulia Jugaru, Mariana Mattis-Teutsch, Marcela Rădulescu, Magdalena Stavila, Victoria Ţăroi şi Manuela Zvîc.

Filmul „Propriile muze” este o explorare a spaţiului de lucru al fiecărei artiste, a procesului de lucru şi a motivaţiei care stă la baza realizării operei artistice. Aspectele comune, dar şi distincţiile dintre cele șapte artiste prezentate ies la suprafaţă în cadrul dialogului dintre ele. Discuţiile prezintă perspectivele lor asupra drumului unei femei în domeniul artelor, provocările şi momentele dificile din carieră.

Regizoarea Elenă Borcea îmbină cinematografia cu antropologia, iar crearea de filme documentare este o formă de aprofundare a unei curiozităţi naturale faţă de oameni. A absolvit Regie de film la UNATC şi are un Master de Antropologie la SNSPA. Elena a coordonat în ultimii ani o diversitate workshopuri de film adresate tinerilor. Accesul la eveniment va fi gratuit, precizează reprezentanții Muzeului de Artă Braşov.

Linkul evenimentului: https://fb.me/e/2awLXU7nV.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe