Muzeul de Artă Braşov, în colaborare cu Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, invită publicul braşovean la lansarea albumului „Noi consideraţii cu privire la icoanele pe sticlă din Transilvania”, autor dr. Alexandru Constantin Chituţă.
Volumul „Noi consideraţii cu privire la icoanele pe sticlă din Transilvania” îl are ca autor pe dr. Alexandru Constantin Chituţă și este apărut la Editura Muzeului Naţional Brukenthal, Sibiu, având 682 de pagini, se arată într-un comunicat publicat de AGERPRES.
Eveniment de lansare va avea loc vineri, 26 august, de la ora 14.00, la Muzeul de Artă Braşov, B-dul Eroilor, nr. 21.
Muzeul de Artă Braşov (instituţie publică de cultură de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Braşov), în colaborare cu Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu vă invită la lansarea albumului „Noi consideraţii cu privire la icoanele pe sticlă din Transilvania”, autor dr. Alexandru Constantin Chituţă.
Evenimentul va avea loc vineri, 26 august, ora 14.00, la sediul Muzeului de Artă Braşov din Bulevardul Eroilor 21. Accesul la eveniment este gratuit.
Recenta apariţie editorială a Muzeului Naţional Brukenthal propune o nouă lectură a problematicii icoanelor pe sticlă din Transilvania, abordată de această dată, dintr-o perspectivă teologico-antropologică.
Premiza de la care porneşte autorul vizează statutul şi funcţiile acestui gen de artă în contextul socio-economic, confesional şi naţional de la mijlocul secolului al XVIII-lea în Transilvania.
Fenomenul icoanei pe sticlă din Transilvania este unul extraordinar, unic în istoria artei româneşti. Dacă până astăzi studiile şi volumele scrise au scos la iveală familiile de iconari, centre importante ale acestui meşteşug, totuşi mai sunt multe alte aspecte cu privire la icoanele pe sticlă.
Linkul eveniment este fb.me/e/2Bd72589l.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe