Newsflash
ACTUALITATE Știri

Federația „Solidaritatea Sanitară” suspendă conflictul colectiv de muncă

de Magdalena Tănăsescu - iul. 14 2023
Federația „Solidaritatea Sanitară” suspendă conflictul colectiv de muncă

Consiliul de Coordonare al Federației „Solidaritatea Sanitară” a decis să suspende conflictul colectiv de muncă, acordând Guvernului termene stricte pentru onorarea obligațiilor asumate.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe pagina de Facebook a organizatiei sindicale, conflictul colectiv de muncă va fi redeschis în situația în care Guvernul României nu-și îndeplinește obligațiile asumate de premierul Marcel Ciolacu la negocierea  desfășurată cu reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” pe data de 12 iulie.

 

Printre aceste obligații se numără finalizarea negocierii contractului colectiv de muncă la nivel de sector de negociere Sănătate, cu includerea propunerilor Federației „Solidaritatea Sanitară” deja stabilite, dar și încheierea și înregistrarea contractului în termen de două săptămâni.

 

De asemenea, se dorește finalizarea acordului cu Guvernul României cu punctele propuse și cele convenite, incluzând atât modificarea și completarea OUG nr. 63/2023, cât și punctele adiționale, până la sfârșitul lunii iulie 2023.

 

”Punem accent pe finalizarea proiectului legii salarizării, partea privitoare la Sănătate, incluzând ierarhia, principiile și regulile existente în forma inițială a proiectului negociat cu Ministerul Sănătății, până la sfârșitul lunii august 2023. În plus, vrem stabilirea unor termene clare, convenite împreună, de aplicare a noii legi a salarizării pentru angajații din Sănătate până la sfârșitul luni septembrie”, se menționează în comunicatul citat.

 

Sindicaliștii susțin că suspendarea conflictului colectiv de muncă este condiționată de continuarea negocierilor pentru finalizarea punctelor amintite, la termenele stabilite.

 

”Atenționăm guvernanții că neonorarea acestor obligații la termenele amintite va determina reluarea conflictului colectiv de muncă”, se mai spune în comunicat. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe