Newsflash
ACTUALITATE Știri

FDA aprobă medicamentul pentru Alzheimer „Leqembi”, care încetinește cu 27% progresia bolii

de Magdalena Tănăsescu - iul. 7 2023
FDA aprobă medicamentul pentru Alzheimer „Leqembi”, care încetinește cu 27% progresia bolii

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat medicamentul pentru Alzheimer ”Leqembi”, facilitând astfel accesul pacienților americani la acest tip de tratament.

Decizia FDA marchează o nouă piatră de hotar în cazul acestei boli fatale, pentru care producătorii de medicamente nu au reușit să găsească un tratament eficient, în ciuda eforturilor depuse pe parcursul a zeci de ani. 

Potrivit Reuters, datele obținute în urma studiilor arată că tratamentul încetinește cu 27% progresia bolii, în cazul pacienților aflați în stadiile incipiente de Alzheimer.

Leqembi este un anticorp conceput pentru a elimina depozitele de tip ”lipicios” ale unei proteine ​​numite beta-amiloid din creierul bolnavilor de Alzheimer.

Leqembi a primit aprobarea „accelerată” a FDA în ianuarie, pe baza capacității sale de curățare a amiloidului, dar planul de sănătate Medicare al guvernului SUA pentru persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste a limitat acoperirea doar la pacienții dintr-un studiu clinic.

Conform Asociației pacienților cu Alzheimer, peste 6 milioane de americani se confruntă cu această boală, dintr-un total de aproximativ 40 de milioane la nivel mondial. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe