Newsflash
Știri

Evenimente în online, pentru prezentarea programelor UMF Timișoara de pregătire în rezidențiat

de Florentina Ionescu - sept. 6 2021
Evenimente în online, pentru prezentarea programelor UMF Timișoara de pregătire în rezidențiat

Prof. dr. Bogdan Timar, decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, a oferit recent detalii despre alegerea pregătirii în specialitate în urma concursului național de Rezidențiat.

Anunțul făcut de decanul Facultății de Medicină de la UMF Timișoara a fost făcut sâmbătă, 4 septembrie, pe o cunoscută rețea de socializare

rezidentiat umf timisoara
Sursa imaginii: www.facebook.com/timarrbogdan

 

„Dragi Colegi, alegerea pregătirii în specialitate în urma Concursului Național de Rezidențiat reprezintă unul dintre cele mai importante momente de răscruce din viața voastră, alegerea influențându-vă nu doar parcursul profesional ci, cu siguranță, întreaga viață. Devine astfel evident că pentru reușita alegerii, pe lângă un rezultat cât mai bun la concursul în sine, o alegere în deplină cunoștință de cauză este de o majoră importanță”, a scris prof. dr. Bogdan Timar pe pagina sa oficială.

Tocmai de aceea, spune decanul Bogdan Timar, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” vine în sprijinul proaspeților și viitorilor absolvenți prin organizarea unei serii de evenimente ce au ca scop prezentarea programelor de pregătire în rezidențiat ce pot fi alese în urma concursului. 

În cadrul acestor evenimente, coordonatorii de rezidențiat din Centrul Universitar Timișoara vor prezenta principalele aspecte asociate activității de pregătire în rezidențiatul pe care îl coordonează, cum ar fi:

  • Care sunt oportunitățile de dezvoltare profesională în timpul și după finalizarea rezidențiatului?
  • Care sunt sarcinile ce-i revin unui rezident în această specialitate?
  • Ce voi face ca rezident în clinică?
  • Ce stagii în specialități înrudite sunt cuprinse în curriculum de pregătire?
  • Care sunt abilitățile ce reprezintă un avantaj în această specialitate?
  • Alte informații folositoare, relevante specialității aflată în discuție.

Webinarul de miercuri, 8 septembrie, se va încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, în care participanții pot adresa întrebări coordonatorilor de rezidențiat pentru a-și clarifica nedumeririle pe care le au cu privire la specialitățile respective.

Primul eveniment de acest gen se va desfășura online, prin platforma Zoom, în 8 septembrie 2021, ora17:00 și va aborda șase specialități chirurgicale, a mai precizat prof. dr. Bogdan Timar (foto): Obstetrică și Ginecologie; Neurochirurgie; Chirurgie plastică și reparatorie; Urologie; ORL; Chirurgie toracică. 

conf.dr.BogdanTimar

Succesiunea de evenimente va continua cu o periodicitate săptămânală, urmând a fi abordate majoritatea specialităților ce pot fi alese pentru pregătire în rezidențiat.

„La eveniment sunt invitați să participe atât proaspeții absolvenți ai Facultății de Medicină, aflați în pragul concursului de rezidențiat precum și orice student interesat să afle detalii despre specialitățile medicale. Participarea este liberă și nu necesită înregistrare prealabilă! Linkul de acces la primul eveniment este următorul: https://zoom.us/j/97662636795. Ne revedem online miercuri!”, a încheiat decanul Facultății de Medicină din Timișoara.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe