Newsflash
Imagine campanie proprie
Internaționale

Europa, singurul continent unde numărul deceselor asociate COVID a crescut

de Dorina Novac - nov. 17 2021
Europa, singurul continent unde numărul deceselor asociate COVID a crescut

Europa a raportat în săptămâna 8-14 noiembrie o creştere cu 5% a numărului de decese asociate COVID, în timp ce în restul continentelor numărul morţilor s-a menţinut stabil sau a scăzut.

La nivel global s-au înregistrat circa 50.000 de decese în ultima săptămână, potrivit notificărilor din partea tuturor ţărilor pe care le primeşte Organizația Mondială a Sănătății, scrie Agerpres, citând cel mai recent raport al OMS.

decese COVID

„Numărul îmbolnăvirilor a crescut cu 6% la nivel mondial. Pe regiuni, creşterea a fost de 8% în Europa şi America. Numărul bolnavilor de coronavirus la nivel mondial este de 252 de milioane de persoane în cele 23 de luni trecute de la momentul în care virusul a început să circule intens în China”, transmite sursa citată.

În Europa, incidenţa cazurilor la 100.000 de locuitori a fost mult mai ridicată (230) decât în orice altă regiune. În America a fost de 74 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Ţările care au înregistrat cele mai multe cazuri de contagiere cu coronavirus în ultima săptămână au fost SUA, Rusia, Germania, Regatul Unit şi Turcia.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe