Newsflash
ACTUALITATE Știri

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, dotat cu aparatură performantă

de Florentina Ionescu - oct. 11 2024
Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, dotat cu aparatură performantă

În spălătoria şi blocul alimentar ale Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu au continuat investiţiile pentru modernizare şi în acest an.

Astfel, pentru pardoseala celor două spaţii s-a optat pentru covor PVC antibacterian şi antiderapant, soluţie care oferă atât durabilitate, prin rezistenţa la uzură, cât şi protecţie împotriva bacteriilor, se arată într-un comunicat de presă. 

„Covorul PVC este o soluţie recomandată pentru spaţiile medicale, fiind uşor de curăţat, datorită suprafaţei neporoase, fapt ce reduce riscul de acumulare a murdăriei şi germenilor”, explică dr. Maria Hirist, medic epidemiolog. 

În plus, covorul antiderapant reduce riscul de alunecare şi asigură siguranţa personalului care operează în aceste spaţii, cu atât mai mult cu cât atât în spălătorie cât şi în blocul alimentar gradul de umiditate este sporit.

De asemenea, atât spălătoria spitalului, cât şi blocul alimentar au fost dotate cu echipamente profesionale de spălare şi procesare alimente, iar investiţiile în modernizarea proceselor derulate prin intermediul celor două structuri vor continua şi în următoarea perioadă.

„Ca manager de spital, asigurarea igienei la cele mai înalte standarde este o prioritate absolută. Astfel, suntem preocupaţi de fiecare detaliu, de la echipamente până la suprafeţe, pentru a menţine un spaţiu curat şi sigur atât pentru pacienţi, cât şi pentru personal. De altfel tehnologizarea proceselor va continua şi în următoarea perioadă, astfel încât să putem oferi bolnavilor condiţii hoteliere de nivel european”, spune Cristian Roman, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.

Anul acesta, investiţiile în dotarea şi modernizarea spălătoriei şi a blocului alimentar au depăşit 30.000 de euro, bani alocaţi din veniturile proprii ale spitalului. Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu este singura unitate sanitară din judeţ care tratează bolnavii cu patologii pulmonare. Numărul pacienţilor internaţi anual, atât în regim spitalizare continuă, cât şi spitalizare de zi este de aproximativ 5.500 de persoane. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe